Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Hírszerkesztők csendes forradalma

2007.10.09. 11:09 Király Rák

Ahogy a Figyelőnet beszámolt róla, a hazai közszolgálati televíziózás két leginkább elfogult csatornája, a Liszkay médiabirodalomba tartozó, Csintalan elvtársból lett polgártársat foglalkoztató HírTV és a bolgárcentrikus műsorait időnként Hajdú Péter izzadtságszagú, a magyar kereskedelmi televíziózás elmúlt tíz évének díszleteibe ragadt dáridóival megszakító ATV 85 millió forint támogatást kapott. A digitális átállás technikai kiépítésére kapták az állami milliókat a tévéadók.

Ha egy pillanatra félretesszük a bennünk rejlő Tóta W. Árpádot, ami arra késztet minket, hogy többször riadjunk fel hajnalban a konvergencia program teljesülésével, a költségvetési hiány lehetséges növekedésével, valamint a hitelminősítő intézetek aktuális döntéseivel kapcsolatos rémálmainkból, ezt a folyamatot talán pozitívnak is tarthatjuk.

Nagyon úgy néz ki ugyanis, hogy 2008-tól ingyen és bérmentve rendelkezésünkre fog állni két pártos tévé, amelyek unalmasak lesznek kormánypárti és érdekesek lehetnek ellenzéki szerepben. Ez a két adó - annak a tendenciának a fényében, hogy támogatásukról többnyire egyszerre döntenek - elérheti azt, amiről tisztességben megőszült közszolgálati hírszerkesztők csak álmodoztak egykoron: megvalósíthatják a szükséges médiakontrollt a hatalom felett, még akkor is, ha az igazi hatalom, például a Strabag túl nagy falatnak bizonyul egyszer-egyszer. Ezáltal létrejöhet hazánkban két pártos, de állami pénzek helyett sokkal inkább egymástól függő tévéadó, amely - az egyenlő sugárzási feltételek miatt - hír és minőségversenybe kerül a megtisztuló állami tévével.

Az állami tévé ugyanis az optimista forgatókönyv szerint megtisztul, ha a HírTV és az ATV elszipkázza a pártkádereket, ahogy reményeim szerint történni fog a Nap-kelte teljes stábjával (amelyet előbb Rudi Zoltán kezdett kicsit bökdösni, majd a HVG jutalmazott selyemzsinórral), vagy történt (nem teljesen jó a példa) a Magyar Rádió - Lánchíd Rádió esetében. Ez azt eredményezheti, hogy a hardcore balosok, turbómagyar jobbosok saját, országos csatornájukhoz fordulnak a napi anyazás adagért, a közmédiumban pedig megszülethet az igény a kiegyensúlyozott, igényes, BBC-típusú műsorokra, amelyek emlőin - figyelem, túlzott optimizmus alert - akár már 2010-re felnőhet egy korrekt, felelős és alkalmasabb civil szféra, amely reális alternativája lehet a korrupcióba süllyedt, hataloméhes politikai elitnek.

Nevezhetjük ezt a tendenciát a Hírszerkesztők Csendes Forradalmának, amely elhozhatja a minőségi, elemző, oknyomozó televíziós újságírást, és mindenki számára elérhetővé teszi. Már csak le kellene vezényelni ezt a folyamatot, kedves Szerkesztőségek Forradalmárai, előre az igényesebb médiáért!

9 komment

Címkék: média vélemény mszp fidesz társadalom gondolatébresztő abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr53191062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.09. 13:00:03

Én 2002 körül egy szemináriumi dolgozatban azon véleményemnek adtam hangot, hogy az közmédiumokat össze kéne vonni (kivéve a Dunát, aminek a célcsoportja a határainkon túl élő magyarok lennének), nem egész nap kéne sugároznia, de akkor viszont tényleg független hírműsorokat, és olyan eseményeket, amelyek úgymond gazdaságilag nem kifizetődők. Ellenben az egész országban biztosítani kellene a kábeltévék minél nagyobb arányát, hogy a különböző tematikus és valamilyen irányban elfogult adókból mindenki magának össze tudja állítani a saját kis közszolgálatiságát...
Hát, ha érthető, hogy mire gondolok....

mypep 2007.10.09. 14:23:33

Az ég kék, a fű zöld, boldog élet reménye csillant. Hát, jó a vonal kedves Rák, de. Ja, egyébként riszpekt, de. Hogy megszülethet az igény. Úgy látod, ilyesmi (értsd: igényféle) a két anyázó média kialakulásáig nincs, horribile dictu , nem is lehet? Azér', biztosana közönség a hülye, addig is? Na, nem mintha nem lenne ilyen jellegű részhalmaz, nem állítom, sőt az igény generálásáról szóló ősi káérdést sem akartam feszegetni. pusztán az érdekelne, tényleg a két autonóm "szél" párhuzamos műkődése lenne a feltétel? És, ha forradalmunk le is zajlott annak rendje és módja szerint, akkor már kibevágott tuti, h a közép jó lesz, a két széle majd hagyni fogja, szépen?

Majom1 2007.10.09. 14:42:47

Szerintem ez érdekes szempont, jó gondolat, Rák!

Dr Kangörény 2007.10.09. 15:24:05

Naivitás ilyesmit gondolni a "politikai elit" és kiszolgálóik ismeretében. Kormányváltáskor csere lesz, jönnek jobbról elfoglalni a hitbizományt, aztán 4-8 év múlva szintén. Miért befolyásolná ezt az, hogy a tematikus balos és jobbos csatorna kap némi pénzt?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.09. 15:28:03

mypep: Persze rengeteg aspektusa van a sztorinak, amire terjedelmi korlátok miatt nem szeretnék kitérni. De egyre igen. Igényféle most is van. Az én baráti körömben szinte 100%-os, a pártszimpátia-felmérések alapján a választókorú népesség körében egyharmados, ha őket kérdezed. De azért mindenki szeretné azt látni, otthon, a távkapcsolót szorongatva, hogy a hozzá közelebb álló politikai oldal nyeri el a közkoncot, ebben az esetben az MTV-t. Rövidebben: akár bevalljuk, akár nem, a legtöbbünkben előbbre való az az igény, hogy a köztévében Orbán tanítsa tisztességre azt a kommunista tolvajbandát/Gyurcsány okítsa a hataloméhes, buta, neonáci Fideszt a reformokról, minthogy kiegyensúlyozottságot kapjunk.

Ha az országos és a jelek szerint kemény pénzekkel támogatott Hírtv és ATV kielégíti ezt az alantas vágyat, könnyen lehet, hogy sokkal többen fogalmaznak meg értelmesebb igényeket a köztévé irányába.

Ezzel együtt persze egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy ez a politikai akarat, mert az olyan fokú koncepción alapuló gondolkodást feltételezne elitünkről, amelynek nincs birtokában. Sokkal inkább a pincsitévék csontjának hosszabb távú biztosítása. De ebből a folyamatból akár még mi is profitálhatunk.

És igen, ha lezajlott a ,,forradalom" akkor annak eredményeit már sokkal nehezebb lesz lerombolni. :) Aztán úgyis meglátjuk.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.09. 15:34:03

Kangörény: ha marad ez az elosztási gyakorlat (csomagban szavaznak a párttévék támogatásáról), akkor ez egyáltalán nem naivitás. Ha az ORTT azzal akarja a továbbiakban is megelőzni a feltűnő pártosság látszatának gyanúját, hogy egyszerre és nagyjából ugyannyival támogatja a balos és a jobbos tévét, akkor az jól is elsülhet.

mypep 2007.10.09. 15:57:50

:))
hát, nem értünk egyet. Ami -figyelembe véve, h jól nyomod - valszeg inkább engem minősít, ezért igyekszem suttogni :)
Tehát sztem nem mindenki azt szereté látni, sőt. Ha a baráti kör a relevancia, akkor 100 %, teljes népesség, legyen egyharmad, helyes, de. én elhiszem, h harmadunk politikai apátiában leledzik, elhiszem, h rengetegen várnak egy bizonyos harmadik (akármilyen) erőre (lsd parlamenti küszöb leszállítása, kis pártok húzzanak be, de gyorsan című), és amiben legbiztosabb vagyok, hiszek a baráti körnek. Azt nem akár bevallja, akár nem alapon kezelem, ebből következően, ha majd\\\' 100 % mondja, hát vessetek a kutyák elé, de elhiszem, h nem az afontos nekik, kié lesz a köztévé. eccerűen nem kell nekik a hányinger és kész.
A pol akaratról szóló bekezdéseddel viszont egyetértek, sőt. A témáról már jeleztem, remek, egy gond van csupán, kvára a struktúra függvénye. És bármennyire bízom én is a digitalizációval érkező lehetőségekre (akármit is hoz, rosszabbul nem járunk), azért akkor lélegeznék fel, ha (a mindenkori kormányzati)n hatalom struktúrájában történne némi változás.
És, off talán, de akár azon az áron is, h kvótás legyen a női jelenlét odabenn. Vagy a meleg, vagy az ateista, vagy bánom is melyik csoporté, de valami robbantsa szét. ja, fontos, nem az ismert szereplőkre gondolok, a többi 280-ra, akinek a saját választói csak kampány idején látják a fizimiskáját.

eMM2 2007.10.11. 06:26:33

Gyúrcsányi nem fog senkit sem okítani semmire max a börtönegyetemen.De ez optimista jövőkép, valószínűbb hogy majd a megyóval eszi a kék kagylót kubában.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.10.11. 11:41:22

mypep: elkezdtem választ írni a női kvótarendszeres felvetésedre, de poszt lett belőle. Két legyet egy csapásra. :)


süti beállítások módosítása