Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Az álszentség rendje

2007.07.20. 09:20 Király Rák

Elöljáróban annyit szeretnék leszögezni, hogy én csípem, amikor a politikusból előjön az ember. Nem arra gondolok, amikor a Szulák showban elmeséli valaki, hogy megtalálta az igaz szerelmet, mert az még mindig nem ember, hanem az csak politikus, aki tanácsadói javaslatára nyit a bulvár felé. Nekem az tetszik, amikor kiderül, hogy az az öltönyös, Audis, ott az ország élén ugyanolyan tapló faszparaszt, mint bárki más. Éppen ezért díjaztam boldog mosollyal, amikor Fodor leosztotta a hajléktalant, hiszen Gáborunk az elmúlt húsz évben összesen nem tett ennyit azért, hogy kicsit kopjon a permanens „füvesbuzi” címke a homlokáról, amelyet egyébként Pozsonyi ,,Bucó" Ádám ragasztott rá egy korai Genyó Szívó Disztroj számban. Kóka János miniszterségének egyetlen értékelhető, vagy legalábbis magyarázható mozzanata is az volt, amikor előállt a mocsaras-békás hasonlattal.

Ezek után azt hiszem, magyaráznom sem kell, miért szimpatikus Kósa Lajos, Debrecen fenegyereke. A szememben ő (az egyik) olyan fideszes, aki annak ellenére, hogy pártja időnként próbálja megtestesíteni az élő erkölcsöt, képes embernek mutatkozni. Amitől ezen idilli kép szélén megjelentek a megszépítő időre utaló kis szépiafoltok (vagy, hogy újabb korok gyermekei is értsék: amitől a kép id-jében feltűnt a Photoshop), az a debreceni padrendelet. Debrecenben ugyanis a közterület-felügyelők reggel nyolctól este tízig ellenőrzik, hogy rendeltetésszerűen használják-e az emberek a padot. Mert például azon feküdni nem esztétikus látvány, ráadásul a fekvő ember túl sok helyet foglal.

A kálvinista Rómában tehát szépen ülni kell a padon, ráadásul enni is csak óvatosan szabad, mert ha bepiszkolódik a pad, az már rongálás. Egyébként, a szándékos közterület-rongálókat tényleg meg kell bírságolni, körülbelül annyira, amennyiből a helyreállítás és a bírságolás költségei kijönnek. De a túlszabályozott és aránytalan világban azóta nem hiszek, amióta általános iskola első osztályában egyszer rosszul sétáltam a tanítónő szerint. Meg engem egyébként se cseszegessen egy közterület-fenntartó, ha a kánikulában végigdőlök egy üres padon, sőt, urambocsá, ásványvizet öntök az arcomba.

Nyilván persze nem kell nagyon jártasnak lenni a kádárista sajtóismeretben (sorok között olvasás), hogy lássuk, ez az egész történet a csövesek ellen van. Akik Fodor szerint örülhetnek, hogy nem kapnak egy fülest. De akkor meg az álszentkedés kurvagáz. Ha hangsúlyozni akarjuk, hogy márpedig mi, itten Debrecen belvárosában nem szeretjük a koszos, bűzös, maguk alatt tömény és tartós vizelettócsát produkáló embertársainkat, mert az sérti a polgári közízlést, akkor mondjuk ki. Mert – ismervén a hazai viszonyokat – szinte borítékolható, hogy a helyi jard (aka. Debreceni Főkefe) látszatintézkedéseket fog hozni. A napi előállítandó fejkvóta elenyésző részét fogják csak kitenni a tényleg városkép-rontó népek, és nagy részét az „áhá, láttam, hogy éppen le akar dőlni a padra, fiatalember”-ek. Nomeg egyébként is sokkal költségesebb megoldás ez, mint mondjuk egy tunningolt iskolabusszal végigjárni a csövesek-lakta részeket, és arról énekelni, hogy Sopron mennyivel jobb hely lenne számukra. (South Park 11X07)

6 komment · 1 trackback

Címkék: vélemény kritika south park kósa debrecen hajléktalan csöves pad abszurdisztán köztér

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr89121455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KZ Ottó muzikális brogja 2007.07.23. 00:53:56

A közeljövő bűnözőiA mai cikkben a közeljövő rendkívül kártékony és közveszélyes bűnözőit mutatom be.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basahalom boulevard · http://basahalom.hu 2007.07.22. 14:00:24

Amikor erről a legújabb épületes debreceni rendeletről értesült a soproni haverom, akkor felhívott és megkérdezte tőlem:
Nálatok most a Fidesz van hatalmon, vagy az észak-koreai kommunista párt?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.23. 00:06:46

Persze hogy a csövesek ellen szól a rendelet. No de miért baj ez? Alapvetően a csövesek jelentős többsége nem saját hiba nélkül olyan, amilyen, csak ezt sokan elfelejtik. Szigor nélkül nem lehet bánni velük, hiszen szintén igen jelentős rétegük van, amely nem is akar a helyzetén változtatni, és az erre irányuló kísérleteket ignorálja.

Továbbá mi a nyavalyáért baj az, ha végre egyszer a magyar, keresztény, heteroszexuális, dolgozó, adófizető, nem narkós, nem bűnöző, nem deviáns kisebbség elvárásai szerint szól egy városvezetés?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.23. 13:25:48

Molnárgörény: én magyar vagyok, heteró, dolgozó, adófizető, nem narkós, nem bűnöző, nem deviáns - sőt még meg is vagyok keresztelve. Mondhatni a többség része vagyok. Mégis szeretek végigdölni padokon, és közben mondjuk zacskós vizet locsolni a pofámba.

Ha egy közterületfenntartó erre kioktat a pad "rendeltetésszerű" használatáról, urambocsá még meg is bírságol, az viszont felháborít. És egyébként akkor is jogosan háborítana fel, ha éppen nem lenne munkám, vagy buzi lennék, esetleg egy bűnöző jehova tanúja. Vagy az összes együttvéve. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.23. 14:16:09

Nem vagyok félhülye ultra, kedves Rák, csak éppen tudom, mennyire kevés a lehetősége egy önkormányzatnak, hogy a törvények keretei között célt érjen egy egyszerű jogszabállyal, és alkotmányellenes se legyen. Azt ugye nem írhatja le, hogy "csöves a padon nem szarhat és dögölhet a mocskában napokig"? Biztos, hogy a rendelet nem a legjobban sikerült - ilyenkor kell egy értelmes vezetőnek (ha ez formálisan nem is a legtörvényesebb a mai, deviancia-pártoló jogrendben) a jog megfelelő ALKALMAZÁSÁRA kioktatni a végrehajtókat. Vagyis: ha a szép tiszta, kulturált kinézetű KirályRák hever a padon és vízzel locsolgatja magát, akkor nézzenek máshová, ha meg egy csövi bűzölög és hugyozik, akkor hajtsák el a fészkesbe (bírságot úgyse fizet). Tudom, hogy ez se alkotmányos, de a jogrend hibáit a jogalkalmazás látszólagos hibáival lehet kijavítani, hogy a fenti kisebbség jogos igényeinek megfelelő környezet alakulhasson ki.

Nem többség az, barátom. Érdekérvényesítésben biztosan nem, jogokban főleg nem, lassan már létszámban sem. Rohad is az ország, ahogy kell...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.23. 21:20:42

Pesten meg korlátokat szereltek a pad közepére. Az sem a legjobb megoldás. Szerintem sokkal egyszerűbb lenne azt rendeletbe foglalni, hogy tilos rongálni... vagy akármi.. érted meg lehetne fogalmazni azt a szabályt értelmesen is,

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.23. 23:02:39

Nekem ne magyarázd, ezzel (is) foglalkozom, és az általam fogalmazott szabályok jobbak. Ha Kósa felkér, neki is írok jobb rendeletet, feltéve, ha fizet is valamit, mert a Krisztus koporsóját se vitték ingyen. No de úgyse kér fel, már csak azért sem, mert ha egyszer megszavaztak valamit, akkor nem pozitív dolog visszacsinálni vagy módosítani, még ha tényleg formálisan marhaság is.


süti beállítások módosítása