Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Ősi – milyen szokás?

2007.11.29. 22:16 Király Rák

Bocs, srácok, elfelejtettem időben linkelni. Ezentúl közösségi blogokon megtalálható írásaimat ide is kirakom.

 

Ősi – milyen szokás?

Konzervatórium

Most vasárnap kerül sor a romániai európai parlamenti választásokra. Kapva kapott hát a történelmi lehetőségen a magyar jobboldal, hogy tönkretegye, szisztematikusan lerombolja a hosszú évek kemény munkája során – mellesleg nem érdemtelenül – róla az erdélyi magyarok döntő többségében kialakult képet. Tudják, azt a képet, hogyaszondja mink vagyunk itten a népnemzeti, egyesítő, tizenötmillió magyarért felelős politikusok, mit politikusok, mi vagyunk a magyar nép válasza a pánszlávizmusra, a fiatal demokrata kackiás bajszú cár-, vagyis inkább királyatyuskák, akik mosolyogva ölelnének keblükre minden határon túli magyart, jelen esetben székelyt, ha. Ha nem lenne a nemzetietlen, internacionalista, pénztőke-nagytőke baloldal, aki lófaszt mutat nektek, kedves magyar testvéreink, látjátok, még a kettős állampolgárságról szóló népszavazást is elkommunikálták nektek a huszonhárom millió román munkavállaló legsötétebb, xenofób ösztönökre ható retorikájával.

Jellemző, abszurd módon magyar tény, hogy a fenti cinikus elemzés egyébként alapjaiban helytálló. Gyurcsány, a románmunkavállalózás szellemi atyja, Medgyessy, a Trianon-évfordulón román kollegájával pezsgőző (egyébként erdélyi magyar származású) államférfi, és pártjuk két perc alatt persona non grata lett Erdélyben a népszavazás után. Orbán ezzel egy időben rendszeresen, átütő sikerrel kezdett haknizni a romániai magyarság köreiben. Olyannyira, hogy már-már elhitte, hogy a siker neki szól személyesen, és majd ő – egyfajta székelyeknek szánt Habsburg Ottóként – jólmegmondja a romániai magyar belpolt.

Most éppen azt, kire kell szavazni az európai parlamenti választásokon. Természetesen nem a reálpolitikához jól értő, a tényleg kemény hátrányból eredményes képviseletet, értékes kormányzati tárcát szerző Markóékra, hanem a mellesleg református püspök, álláshalmozó tőkéslászlóra, aki az utóbbi években többet tett az erdélyi magyarság megosztásáért – és ezáltal az autonómiacélok realitása ellen – mint a fél Securitate.

Teccenek még emlékezni a 2006-os magyar parlamenti választásokra? Tudják, amelyet egy Dr. Mikola nevű nemzetorvos nyert meg a baloldal számára. Akkor azt mondta a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje (önmagában is szép pozíció), hogy ha kormányon állampolgárságot, és ezáltal szavazati jogot tudnának adni az erdélyi magyaroknak, azzal húsz évig hatalomban maradnának. Ha elnyomjuk a lelkünk mélyéről ilyen kijelentésekre előtörő Nyakó Istvánt, akkor, itt, magunk közt, a Konzervatórium blogon egymásnak suttogva bevallhatjuk, hogy egyébként ebben Mikolának nagy valószínűséggel igaza volt. Akkor. 2006-ban. Tessék viszont most megkérdezni egy erdélyit, hogy ugyan, Ábel bácsi, melyik magyar politikusra szavazna, ha tudna? A kendet lerománozó gyurcsányékra, vagy a közvetlen európai képviselet egyetlen lehetséges formáját megfoghatatlan, rossz papi dumára váltó orbánékra? Nehéz döntés.

És mivel a döntés nehéz, várható, hogy nem is születik meg. Várható, hogy a székely ember otthon marad most vasárnap, ugyanúgy, ahogy a választóképes itthoni magyarok döntő többsége is otthon maradna, ha most vasárnap lennének a választások. Vagy szavaznak valami vicces társaságra, mondjuk a román Stadler Józsi, Becali pártjára.

Kár lenne pedig az elveszett szavazatokért. Ezért innen, itthonról szeretném javasolni a székelyeknek, hogy nyugodtan engedjék el a fülük mellett, amikor Orbán Viktor olyan sületlenségeket beszél, minthogy politikusok helyett szellemi-lelki vezetőre van szükség az EP-ben. Csak azért mondja, mert a keresztényi szeretet és megbocsátás nevében ellenfeleit konzekvensen férgező Tőkés László mellett bármilyen más érvet felhozni, minthogy nem politikus, lehetetlen. Ez az érv pedig nem elég meggyőző ahhoz, hogy a kedvéért bátran fel lehessen adni a most vasárnap megnyíló történelmi lehetőséget, amely az erdélyi magyarság lobbyerejét ilyen mértékben növelheti. Tőkést pedig tessék nyugodtan a Jóisten szolgálatában meghagyni - politikusként ugyanis alkalmatlan.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr55247255


süti beállítások módosítása