Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Pártfüggetlen korrupció, pártfüggetlen maffia

2007.06.25. 17:16 Király Rák

Alapvetően nem vagyok híve a „minden le van zsírozva előre” összeesküvés-elméleteknek, de egy dolgot nem lehet nem észrevenni. Pártjaink – bármennyire is hangosan anyázzák egymást a grénum előtt – bizonyos kérdésekben találkoznak. Sajnálatos, hogy ezen kérdések között alig van, az elmúlt 17 évben alig volt, és nagy valószínűleg nem is nagyon lesz olyan, amely érdemben segített volna a demokrácia és jóléti piacgazdaság feltételeinek megteremtésében.

A találkozási pont a pénz és, ami ennél is destruktívabban és tartósabban hat: a gyors meggazdagodás körül van. A jövőbeli tartós fejlődés pillanatnyi haszonra váltása irányítja az országot minden szinten. Ez az az elv, amely alakítja mindennapjainkat, amely a legundorítóbb és leglogikátlanabb része a gondolkodásunknak, és amely – előbb, vagy utóbb, de – elhozza az egész nyugati világ hanyatlását. 

Ez köszön vissza akkor, amikor az egyetemi hallgatók csak puskára hagyatkozva szándékoznak megfelelni a vizsgán, nem törődve azzal, hogy a szigorlaton úgyis repülnek majd. Amikor a vállalkozó boltos olyan arckifejezéssel vágja hozzád az áruját, hogy kedved lenne felpofozni, majd sajnálkozik a tévében, hogy be kellett zárnia az üzletet, mert senki nem jár hozzá. Amikor a politikusok évek óta nem képesek rendezni a pártfinanszírozás kérdését, amikor korrumpálódnak, hagyják magukat megkenni, és aztán nem értik, hogy az emberek mégis miért fordulnak el tőlük. Amikor a maffia és a nagy cégek (mert ebben az esetben a módszer és sokszor a személyi állomány is hasonló) pártokat kennek meg, elpofátlanodnak. Aztán persze csodálkoznak, ha a politikusok számára egy idő után vállalhatatlanok lesznek a közvélemény előtt. Ki-ki vérmérséklete szerint fogalmazhat, de a lényeg ugyanaz. Levágni az arany tojást tojó tyúkot, szarért-húgyért eladni a holnapot.

Nehogy azt higgyük, hogy tudatlanság áll a vezérelv mögött. A holnap fölélésének nyertesei teljesen tisztában vannak a rendszer mibenlétével. Bajnai Gordon például eljátszva a naiv üzletembert a politikában, többször nyilatkozik a gazdasági szemlélet és kultúraváltás fontosságáról, és ebben igaza is van. Külön pikantériát az ad az egésznek, hogy ő pont attól a Wallistól jön, amely kormányváltásonként cserél ügyvezetőt, mindig az adott banda színének megfelelőt. A Wallis az a cég, amelyet az MSZP-rajongók Fideszesnek, a Fidesz-rajongók MSZP-snek hisznek, és amely nem mellesleg fényesen megél a nagypolitika megkenéséből. 

Csányiról is többször hallani, hogy szeret azzal dicsekedni, „mindkét oldalon vannak emberei.” Az eredmény: a fejlett világ egyik (ha nem a) leginkább banki profit központú bankrendszere. Amelynek kialakításában mindegyik sáros, MDF-estül, MSZP-stül, SZDSZ-estül és Fideszestül. Ez meglátta, emez meglőtte, az megfőzte, majd közösen felzabálták a holnap gyümölcseit még ma. A maffiának ugyanilyen pofátlan módon engedett és enged teret a politikai elit. Ez kialakította rosszul a szabályozást, az kiskaput teremtett, amaz dísz-vizsgálóbizottságot alapított, emez meg titkosította nyolcvan évre az eredményt. Aztán mindenki boldog, unokáink meg kaparják ki maguknak az aranyt a szarból, vagy haljanak éljen, kit érdekel.

Olajhamisítás ügyben ugyanígy mindenki sáros, aki az ország területén döntési helyzetben volt az adott időszakban. A maffia ugyanis pártfüggetlen. Ugyanúgy nem érdeke egyik oldalt preferálni a másik helyett, mint a nagy cégeknek egy adott párt mellé állnia. Mindkettőt szépen le kell kötelezni, hogy aztán egyik oldalon King Gyurcsány lehessen a pénzből Zuglóban, a másik oldalon meg depressziós munkanélkülinek maszkírozott modell panaszkodhasson a rossz életkörülményekről. 

Gergényi Péter például abban a Bács megyében volt főrendőr a kilencvenes években, ahol a helyiek, karöltve a szerb és ukrán maffiával olajat hamisítottak, háznál, utak mellett. Majd, amikor már nem érte meg, kimosták a szép nagy hordókat (vagy ki se mosták), és kezdődött a bács megyei borgyártás. Most a Fideszes maffiafőnökkel ketten utaztatnak elévült bűncselekményekből, tisztára mosott kenőpénzből, boldog nyugdíjasként.

Már most lehet sejteni, mi lesz ebből a Kármán-ügyből. A politika szépen elárul, és börtönbe juttat egy újabb keresztapát, ahogy tette Tasnádival. Eközben a pártok (az MSZP és az SZDSZ is, még ha finomabban is) próbálják majd ráhúzni a vizes lepedőt az ellenfeleikre. Kármán kap majd egy díjat, a nép meg örülni fog, hogy helyreállt az igazság. Pedig csak a hazugságés a pofátlanság mélyült el mégjobban.

18 komment

Címkék: politika mszp orbán fidesz maffia gyurcsány szdsz mdf hülyemagyar gondolatébresztő patkányok abszurdisztán operettország kármán irén olajmaffia bormaffia kultúraváltás

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr95105595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.25. 19:00:35

Remek cikk!
Engedd meg, hogy ezt a linket ide feltegyem.
Támogatva a Kármán Irént.

Segítse Ön is Irént az elérhetőségében.

megvertekkarmanirent.blog.hu/2007/06/25/segitse_on_is_irent_a_kuzdelmeiben

tetrahid · http://tetrahid.blog.hu 2007.06.25. 20:47:38

Rák, tuti te is benne voltál, annyi mindent tudsz! :) Nagyon jó cikk, az utóbbi idők legjobbja tőled (csak ennyit akartam mondani, semmi konstruktív, bocsi).

hallja menjeninnen 2007.06.26. 01:20:22

Mélységesen egyetértek. A helyzet siralmas.
Mit lehetne tenni?

darvicor 2007.06.26. 09:01:03

mit lehetne tenni? hmm...amit most írnék az szépen lefedné a következőt: a magyar törvényes jogrend megbontására tett kisérlet ezért nem írom le ide, hogy mit kéne tenni viszont olvasgassatok, nem mondom, hogy könnyü olvasmány de megéri 64.233.183.104/search?q=cache:HM5Wu8wwf5EJ:www.alkotmany.ngo.hu/2003_dec_20ik_szazad_alkotm_kuzdelmek.htm+t%C3%B6rv%C3%A9nyes+jogrend+megbont%C3%A1sa&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu&lr=lang_hu

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.26. 09:35:39

Nos, nagyon igazad van - én magam, ha nem is a maffia, hanem a politikusok oldaláról nézve a kérdést ugyanezt írtam le valamikor. Vagyis: érdemes megnézni, hogy nálunk vezető politikus börtönbe még nem került az egy szem (és mindenki által sorsára hagyott) Szabadi Bélát kivéve. Ordítozás van, vizsgálat esetleg van, aztán a végén az eljárás elhal. Éppen a gyors és gátlástalan meggazdagodás vágya miatt van közöttük egy olyan konszenzus, hogy egymás disznóságairól ordítozni lehet, de azt ténylegesen megtorolni még kormánypozícióban sem. Márpedig a hal a fejétől bűzlik: ha a politikai akarat a gazemberek elkapására nincsen meg, akkor a politikusok által pártolt (őket kilóra megvevő) gazemberek elkapása is teljességgel valószínűtlen.

Körülbelül ott tartunk, hogy ha Csányi Sándor a Blaha Lujza téren fényes nappal agyonlőne valakit, olyan 70% eséllyel úszná meg. Ha nem maga tenné, hanem bérgyilkost küldene, 110% volna a megúszási sansza. Nem azt akarom mondani, hogy a Kármán-ügyért ő felel (persze nem kizárt), csak egy példanév a posztodból.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.26. 10:34:38

A mit lehetne tenni?-re direkt nem írtam semmit, arra vártam, hogy valaki beírja, hogy a megoldás: a Jobbikot/Zöld Pártot/Munkáspártot a parlamentbe! Aztán leírhassam, hogy ezzel azért nem értek egyet, mert a fejemet tenném rá, hogy a parlamenten kívüli pártok csak addig hangosak, amíg ők maguk nem jutnak a korrupciós pénzek közelébe.

Ugyanígy ez lenne a helyzet, ha valaki puccsolna egyet.

A megoldás (szerintem), ahogy a Kurvaanyád országban már felmerült csak felülről jöhet. Kultúraváltás - ahogy Bajnai írja - csak nem a kis halak, hanem a nagy halak részéről. Vagyis az elit önkontrollja.

picidzé · http://librarian.blog.hu/ 2007.06.26. 11:40:36

Linkelted Tasnádit is, annyira bájos, hogy megint ki fogják engedni. Kicsit fura nekem a jogi / ítélkezési gyakorlat is, de mivel nem vagyok jogász, befogom.
A nyári szünet miatt lesz szabadlábon Tasnádi, mert nem lesz idő meghallgatni a tanúkat. Ez milyen?

darvicor 2007.06.26. 17:33:27

az elit önkontrollja?! te most viccelsz, ugye? eddig azt hittem, hogy idealista vagyok. most már tudom, hogy sehol nem vagyok hozzád képest... komolyan Rák, szereztél egy vidám 5 percet nekem ma (könnyeit törölgeti és néha még felvihog)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.26. 19:07:02

Akkor, ha kinevetted magad, nézd csak meg mégegyszer, mit írtam. Nem azt, hogy bármiféle pozitív jel lenne arra, hogy ez bekövetkezik. Csak azt, hogy ez lenne az ideális megoldás - az egyetlen biztosan eredményre vezető járható út. Szerintem. Szerinted mi?

halovany 2007.06.26. 19:34:26

Rák, az elit önkontrollja?

azok után, hogy ilyen jó helyzetleírást adtál, ugye nem gondolod, hogy ezek a korrupt, kisstílű, szánalmas percemberkék egyszerre megvilágosodnak, és megváltozik a világ?

nem teszik meg, de ha akarnák sem tehetnék, hiszen velük együtt nemcsak a politikai, hanem a pénzügyi-gazdasági és főleg a kifehéredett maffiózó "elit" is bukna. a tényleges alvilágról meg ne is beszéljünk.
pénz beszél, ennek elosztása pedig a rendszerváltáskor (illetve már előtte is meg persze utána is) korántsem tiszta módszerekkel történt. ha itt egy vezető politikus elkezdené kibogozni a szálakat a nyilvánosság előtt, azzal magával rántana mindenkit, márpedig az "elit" kevésbé nagyformátumú, jóakaratú világmegváltói ezt bizonyára nem hagynák annyiban.

ezek a gazdasági és jogi szempontból is szövevényes ügyletek ráadásul érthetetlenek, követhetetlenek az átlagemberek számára (ld. 400%-os thm országa), sőt valószínűleg még az ügyben résztvevők némelyike számára is (azon kívül, hogy ő mennyit adott bele és mennyit szedett ki végül), úgyhogy ha némi infó ki is kerülne, akkor sem jelentene a szavazópolgárnak semmit.

új, jószándékú politikai elit gyors létrejötte pont ugyanezért nem lehetséges. a régiek nem engedik oda őket. ha lenne is ilyen törekvés, nem jutnak messzire pénz nélkül. pénzt tisztességesen szerezni (mármint sokat) nem lehet, innentől bukó a dolog.

amit írtam, az is csak elmélet. azaz, mi lehetne, ha a politikusok megvilágosodnak. hát ez. belebuknának. de addig, amíg csak saját érdekeiket nézik (több juttatás, nem a kisebb parlamentre, stb.), addig a szándékot sem várhatjuk.

ráadásul ez nem csak magyarországi belügy. amíg a fejlett nyugat egyfajta gazdasági gyarmata vagyunk, addig a külföldi nagybefektetők is a saját érdekeiknek megfelelően irányítják a megkent vezetőinket.

megoldást persze nem tudok, de bízom abban, hogy majd néhány valóban nagyformátumú embernek köszönhetően apránként kifehéredik a gazdaság (lassú folyamat), fokozatosan bővül a tűzközelbe került tisztességes emberek köre, és így spontán megtörténik a kultúraváltás. hosszú évtizedekre gondolok. vagy ez is utópia?
bocs, hogy hosszú voltam, de tökjó a téma :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.26. 19:49:59

Biztos van ma valami a levegőben, hogy két kommentben foglalt mondanivalót sem lehet érteni. :)
Na mégegyszer, utoljára. Ha most sem sikerül megértetnem, feladom.

NEM írtam, hogy meg fog valósulni az elit önkontrollja.
Azt írtam, hogy az (lenne) a megoldás, ha megvalósulna. A kérdés is feltételes módban fogalmazódott meg: ,,Mit lehetNE tenni?" Erre az a válasz, hogy mi LENNE a kívánatos, nem pedig az, hogy mi fog történni, mire van esély. Na! :)

Véleményem van, de nem vagyok egy kibaszott jós, még ha elég sok tippem be is jön. :)

halovany 2007.06.26. 20:04:47

rák, én meg azt írtam le, hogy miért nem lenne megoldás az "elit önkontrollja", még ha meg is történne náluk a szemléletváltás. én sem arról írtam, hogy mi FOG történni, hanem arról, hogy miért NEM LEHETNE még elméletben sem megoldás az a bizonyos önkontroll.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.26. 20:11:07

Gratulálok a cikkért és magam már egy vallást is alapítottam, amely nemcsak a kettős mércék, de a valódi értékeket romboló korrupció ellen is küzd.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.27. 09:01:44

halovany: Akkor kölcsönös fogalmi dugóba keveredtünk. :)

Végülis lényegében egyetértünk. Én sem gondolom, hogy egyik pillanatról minden megváltozhat, de fontos, hogy beszéljünk ezekről a témákról, ezáltal is hozzáadva valamit a folyamathoz - a magunk szerény eszközeivel.

És tök jó, h ilyen konstruktív kommenteket írtok.

Caracalla 2007.06.28. 16:07:38

Kis ország - egy elit. Tényleg, mi ebben az új?

Btw. szerintem még mindíg sokkal mozgékonyabb ez a társadalom, mint volt .... ( megfelelő behelytettesítendő, gyakorlatilag a teljes magyar történelem a törzsszövetség után). Ja, hülyének lenni meg szar. Aki elhiszi, hogy a bót odaajándékozza neki a mosógépet, az úgy járt.
Egyébként a politikusok mindenütt ilyenek, csak máshol azért erősebb a számonkérés, pl. Izraelben épp most mondatták le az államfőt szexuális zaklatásért.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.28. 16:26:46

Neked ebben a dologban semmi sem új. De sokaknak igen, akik nem látnak távolabb az aktualitásoknál.

Én nem szentembereket akarok az elitbe, mert a jó politikus ismérvei között szerepel a sunyiság és a ravaszság, talán még a gerinctelenség is. De lassan itt lenne az ideje, hogy az elit ráébredjen a saját felelősségére.


süti beállítások módosítása