Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Egy kis bíztatást!

2007.06.09. 16:17 Király Rák

Gyurcsány Ferenc az MSZP kormányértékelő rendezvényén azt kérte híveitől, támogassák őt, hogy folytatni tudja a reformokat. Vagyis, ha telefonál a közvéleménykutató, mondják már azt, hogy elégedettek a változtatással. Sőt, ha most vasárnap lenne a választás, akkor ők megint az MSZP-re szavaznának. És egyébként is: ez a létező világok legjobbika, ahol nyolc millió szavazóképes Pangloss mester nem is lehetne kevésbé elégedett. 

Gyurcsány nem buta ember. Nyilván ő is tisztában van azzal, hogy a támogatást a hívei megadták neki a 2006-os választásokon, és ha úgy alakul, 2010-ben is meg fogják adni. A klasszikus elméletek szerint ugyanis valami ilyesmi a demokrácia. Azonban azzal fenyegetőzni, hogy amennyiben tovább csökkenek a népszerűségi listán, abbamaradnak a változtatások, nem elegáns. A kormány, a parlament ugyanis a választók beosztottjai. A tárcavezetőknek szolgálniuk kell úgy, hogy az az ország számára előnyös legyen. Nevük is ezt mutatja: miniszter. A segédmunkás sem mondja azt, hogyha csúnyán néz rá a főnök, akkor nem keveri tovább a maltert, de a fizetését azért még felveszi. Elmehet, lemondhat, eltűnhet a színről, de hivatalban maradva megtagadni a szolgálatot… Na ez az, amit nem tehet meg.

Az átalakításokkal ugyanis nem az a legnagyobb baj, hogy nincs társadalmi elfogadottságuk. A népszerűségvesztés nem csak annak köszönhető, hogy csökkentek a reálbérek. Az igazi probléma az, hogy az intézkedések közül a legtöbb csak bevételnövelő gazdasági megszorítás, a tartós növekedést biztosító nagy (igazi) reformok meg percpolitikai csatározások áldozatává válik. Még a koalíción belül is. Erről akkor is kell beszélni, ha vannak olyan eredmények, amelyekre tényleg méltán lehet büszke a kormány. A reformlendület nem azt jelenti, hogy én eldöntöm, hogy jó neked, te meg elfogadod. Azt jelenti, hogy egyeztetek a szakmával, megnézem a külföldi példát, és ezek alapján döntök. Ez nem egyenlő az érdeksérelem-kerülő gyáva politikával, hanem a vezetési gyakorlatban teljesen bevett tudásösszeadás és nem utolsó sorban felelősségmegosztás. Ha már a népszerűségi mutatóknál tartunk.  

A melós akkor is lázadni fog, ha hosszú távon érdeke, amit csinálunk. A G8 csúccsal egy időben például rengeteg jólétben élő skandináv anarchista tombol az utcákon. Amíg szólás-, és véleménynyilvánítási szabadság van, ezzel együtt kell élni. Azonban a nem feltétlenül tudatlan, de sokszor inkább érzelmei által befolyásolt tömeget nem szabad egy kalap alá venni a bíráló szakértőkkel, akik esetleg egy-egy szakmai szervezet élén már akkor az egészségügyi szakpolitika kérdéseivel foglalkoztak, amikor Horváth Ágnes még csak az anatómiát seggelte.

Az MSZP-nek és a kormánynak ugyanis nem a Fidesz a fő ellenfele hosszú távon. Ha be akarják zárni lipótot, a Fidesz annyira képes, hogy kiad egy nyilatkozatot a szcientológiáról. Ha a minisztériumi feladatok tisztázásának kérdése kerül napirendre, a legnagyobb ellenzéki párt nem azt mondja, hogy már sokkal régebben és alaposabban neki kellett volna állni, hanem hogy egy volt miniszter (László Csaba) vezeti. Ha az ország elégedetlen, az ellenzéktől csak annyi telik, hogy a Szíjjártó Péter vezette válságstáb kiad egy közleményt a plebejus politikáról. Esetleg az új többségről. Olyan fogalmakról, amelyek nemhogy az egyszerű választópolgár számára nem érthetőek, hanem talán még maga Bayer Zsolt is csak pislog nagyokat, hogy mit is akart mondani a főnök. 

A hosszú és ciklusokon átívelő népszerűségvesztéshez az fog vezetni a kormánypártok részéről, ha szembehelyezkednek a szakmával. Ha úgy viselkednek, ahogy egyébként a Fidesz nemegyszer, amikor nyeregben érezte magát.

Az ide-oda szavazó akciónyugdíjasok szarnak a reformra, a vizitdíjra, azt se tudják, mi az a GDP. Őket bőven elég úgy megnyerni, ha Nyakó István időnként mond valami sületlenséget a Fideszről. A politika iránt nem fogékony kölköknek elég, ha a Fiatal Baloldal készít egy animációt. A véleményformálókkal való szembehelyezkedés azonban tartós népszerűségvesztéshez fog vezetni.

Nem bíztatásra van szükség. Nem is ,,apostolokra és hírvivőkre". Józan szakpolitika és párbeszéd kell ide, kedves miniszterelnök úr, kedves Feri.

4 komment

Címkék: vélemény politika mszp orbán fidesz gyurcsány gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr1495619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.09. 21:43:24

Elég bicskanyitogató az a stílus, ahogy a megroggyant magyar kondukátor támogatókat és bíztatókat kér attól a körtől, akik már öszödön is prüszköltek a szép magyar beszédtől. Most kellett volna, ebben a népszerüségi katlanban néhány őszinte, önkritikus mondat.
Most kellett volna kurjongatni: huzzunk bele. Ehelyett a nyaktekercs Kósné Kovács Magda óvisokkal és felnőtekkel példálózott. Sajnos a hatalom képzeletben naggyá tesz, meg vakká. Jól nézünk ki! Nem látjuk az alagút végét, és vak vezet világtalant.

Arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.09. 23:08:37

Elnézést: nem Kovács Magda (Ő ennél többet érdemel), hanem a kígyóbűvölő tekintetű óvásnéni: lendvaiildike filozófálgatott úgy, hogy a dedós fideszesekkel szemben itt a felnőtt csapat, aki szembenéz a kihívással. Ha hívják őket, menjenek. A lopott holmit kérik a küszöbön itt hagyni!

Blazsanik Éva 2007.06.11. 07:40:07

Én nem tudom,hogy mi a rossz és mi a nem,de ebből az egymásra mutogatásból tán elég lenne.Nem olyan hülye a magyar nép,mint amilyennek hiszik a T.politikusok,képviselők.Én szégyellem magam,hogy rájuk szavaztunk.Végre azt kéne nézni,hogy a nép is élhessen.Élni és élni hagyni!!! ismerős?tartsuk be!!!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.11. 10:05:10

Éva: Teljesen egyetértek. Azért is mondtam, hogy a kormánynak nem elsősorban az ellenzékkel kellene foglalkozni, hanem a felháborodott szakmával.


süti beállítások módosítása