Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Rendőrcsőcselék

2007.05.18. 15:55 Király Rák

Rendőrbűnözés mindig is volt. A probléma az, hogy '89-ben és azóta sem állt ki senki az állomány elé és mondta el, hogy ,,Srácok, mostantól valami végérvényesen megváltozott. Már nem tehetünk meg akármit."

Nem tudom, emlékszik-e még valaki arra, amikor a Horn-kormány idején rendőreink komoly imázskampányba kezdtek. Azért, mert (helyesen) úgy mérték föl, hogy az állampolgárok inkább félnek, vagy legalábbis tartanak a saját maguk által fenntartott karhatalomtól. Attól a karhatalomtól, amelyet azért tartunk fenn adóforintjainkból, hogy megvédjen minket, stabilizálja társadalmi normáinkat, meg úgy egyáltalán: biztonságérzetet adjon. Ekkor jött divatba a „Szolgálunk és védünk” szlogen, amely egyébként megfelelően tükrözné a rendőrség feladatát a demokráciában. Ha mindenhol így működne.


Mexikóban például – csak hogy egy vitatott demokráciát említsünk – ha az ember felönt egy kicsit a garatra, felhívja az őrsöt, azok meg ingyen és bérmentve hazaviszik őt és kocsiját. Hogy a részeg sofőr ne okozzon balesetet, ne tegyen kárt másban, vagy saját magában. Magyarországon a rendőrség úgy érzi, hogy ha öten vannak egy 21 éves lány (mellesleg a Hooligans gitárosának a barátnője) ellen, akkor nyugodtan kirángathatják a kocsijából, és szanaszét baszhatják egy sötét mellékutcában, megalázhatják, megszégyeníthetik nőiességében.
 


Nem most kezdődött a rendőrség züllése, mindig is voltak és lesznek is olyanok az állományban, akik nemhogy az egyenruhát, de azt sem érdemlik meg, hogy jó érzésű ember leköpje őket. Ilyen volt például az a szabadidejében biztonsági őrként és behajtóként dolgozó faszkalap, aki halálra verte Simon Tibort a Széna térnél. Sajnos, és minden jó érzésű, normális rendőr szemében szégyen, hogy az erőszakszervezetek vonzzák a fegyver-, és hatalommániás őrülteket. A demokratikus rendőrséget az különbözteti meg a diktatúra pribékjeitől, hogy előbbi ezeket az őrülteket, utóbbi meg a jobb érzésű, normálisabb fajtát veti ki sorai közül. 

Tény, hogy a széna téri helyszínelésről közel félmilliót nyúló senkiházit is felfüggesztették, az öt gyáva erőszaktevő REBISZ-es meg, ha minden jól megy, tíz évig beszélgethet a cellatársakkal, akik reményeim szerint alkalmazzák a filmekből ismert módszereket, amelyeket az erőszaktevőkkel, pedofilokkal szemben szokás. Az is igaz, hogy lapátra került az az NBH-s, aki kirúgatással fenyegette meg az oknyomozó újságírót, amikor az főnöke, Szilvásy házépítése körül szaglászott. Azonban egy botrány sem követel fejeket a vezetők közül, akik akkor is felelősek, ha személy szerint hányingerük van beosztottjaik viselkedésétől. Valami miatt általánossá vált az a tévhit, főleg politikai és közszolgálati nagyemberek körében, hogy a vezető és a beosztott között csak és kizárólag a prémium a különbség. Felelősség meg nuku. Még csak a beismerés szintjén sem. UPDATE: Gyurcsány menesztette Gergényit és Benét.

Tarjányi Péter (szakértő) úgy véli, a rendőrség állományának nagy többsége tisztességes. Szerinte azonban nagyon komoly morális válság a rendőrségen belül. Ennek több oka van. A rendőrségi állomány és a rendőri vezetők között egyre nagyobb a szakadék. A tavaly őszi zavargások kapcsán – amelyben több mint kétszáz rendőr megsérült –, több rendőr ellen indult vizsgálat, ugyanakkor egyetlen olyan rendőri vezető ellen nem történt lépés, aki végül is okozója volt közel kétszáz rendőr megsérülésének. (Magyar Rádió Online)

Ugyanakkor tény, hogy valami végérvényesen félrement rendőrség-fronton (is) ebben az országban, valami, amit nehéz lesz helyreállítani. A renomé az, amiért olyan sokat küzdöttek a kilencvenes évek hajnalán, amikor még az volt a cél, hogy kifelé másszunk a szakadékból. 

Ugyan előzetesen is voltak jelek, mégis akkor történt a legnagyobb visszaesés, amikor a rendőrbűnözésre Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya áldását adta. Amikor térfigyelő kamerák, bal- és jobboldali újságírók felvételei tanúsították, hogy a rendőrség többszörösen túllépte hatáskörét. Amikor például összevertek öt srácot az Astoriánál, miközben a balhé a Nyugatinál volt, Gergényi kijelentette, hogy az eljárás jogszerű és szakszerű volt. Ne csodálkozzunk, hogy az egyszeri rendőr értelmezésében ez azt jelenti, hogy addig akármit megcsinálhatsz, amíg a mi oldalunkon vagy, amíg minket védesz. Még akkor is, ha térfigyelő kamerák másképp látták.

A náci haláltábort túlélő Kohn és Grün bácsi nézik, ahogy a kommunisták pakolják ki a villáikat.
- Te, ez nem az a szemét nyilaspribék, aki elvitt minket és családunkat ’44-ben?! – bukkan ismerősre Grün.
- Ne csodálkozz, barátom. Kis ország ez és gyakran vált rendszert. Hát nem csoda, ha nincs mindegyiknek saját csőcseléke. – feleli Kohn.

9 komment

Címkék: vélemény rendőrség gergényi gondolatébresztő abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr4878846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

átlagpolgár 2007.05.18. 15:14:48

baszki mennyire igaz az a vicc a végén... bár azt is hozzáteszem, hogy sajnos kis ország ez és nincs mindenkinek igazi saját ellenfele, s ha már így alakult akkor keres ellenséget... sajnos

Tilinko 2007.05.18. 17:03:40

Még 2003ban esett meg velem, hogy odacsászkáltam egy parkoló rendőrautóhoz, hogy esetleg hazavitelemben segédkezzenek. Tökre unatkoztak, gondoltam feldobom az estéjüket. Meg rohadtul el is voltam fáradva. :)

A válasz a következő volt:
"Ejjjjjj haha, eeee nem taxi ez! Hát ilyet!"

Dr. Stein (törölt) 2007.05.18. 18:55:43

„Szolgálunk és védünk” szlogen, - amit az amerikaiaktól nyúlt le egy "kommunikációs szakértő" 5 millió forintért dijazást kapott érte.

sorin 2007.05.18. 21:26:43

Az észt már nem osztják ilyen könnnyen. Se az emberséget. Én csak azt nem értem, hogy töltetnek-e a zsarukkal alkalmasságit? Mert nem úgy néz ki...Azért bízom benne, hogy nem mindenki tekintélyt képviselő díszf(ütty)nak megy rendőrnek. Már csak azért is, mert ez baromi nagy égés. Dorgálunk és félünk...:-P

TEX 2007.05.18. 23:25:10

K.B. 10 éve történt,egy vidéki discóban.Két srác felszedett egy 17 éves csajt,majd miután a kiscsaj nem kicsit fehérmájú volt a discótól nem messze egy parkban beválálta mind a két srácot.Nem is lett volna ebből baj,volt már ilyen és lesz is,csak volt a kis kurvának egy aranylánca ami közben kiesett a nyakából, és csak otthon vette észre.Mikor másnap megkérdezte a kedves mama,hol a lánc a leányzó előbb tagadta, majd bevalotta,hogy mi történt.A mama kézenfogta a kislányát,irány az orvos,látlelet,feljelentés, a két csávó 4-4 évet ült.Ismertem a csajt is és a két gyereket is.Szerintem októberben és márciusban a zsaruk mentek ki az utcára, és ezek a szerencsétlen ártatlan valakik,állítólag forradalmárok,akik akkora rajok ,hogy még az arcukat is adták hozzá amit csináltak,megpróbálták megfékezni őket,de ezek a szemét zsaruk erősebbek voltak.Azok a járókelők pedig mind halláskárosultak voltak nem halották a hangosbeszélőn mit mondtak.Ha amerikát emlegeted ott van egy alaptörvény,hogy addig mindenki,még te is,ártatlan amíg a bíróság ki nem mondja a bűnösségét.Ha nem voltál ott hogy mersz véleményt alkotni bármiről!Vagy talán ennek a korrekt médiának mindent elhiszel?Ha megtették és a bíróság elítéli őket rohadjanak meg a sitten.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.19. 12:25:02

TEX: A tavalyi dolgokkal kapcsolatban leírtakat a saját szememmel láttam. Tisztában vagyok vele, hogy sokan voltak, akik a balhét és a 15 perc hírnevet keresték, értük nem ejtek könnyeket. Azok, akiket felszólítottak, és nem mentek el, maguk is felelősek azért, amit kaptak.

A Hooligans-barátnő Zsanettről meg nem hiszem el, hogy akkora kurva lenne, hogy direkt bevállta volna az öt Rebiszest. Nyilván nem voltam ott, véleményt azért merek alkotni.

Irodai Patkany · http://officespace.blog.hu 2007.05.19. 21:04:36

TEX: elmondom hogy történt: 5 rebiszes épp védte a polgárokat álmát, mikor munka közben rájuk rontott az a büdös lotyó, és elcsalta őket egy kihalt mellékutcába, majd kettőt megerőszakolt szegény rendőrök közül, hármat pedig titkos, agyi sugarával kényszerített, hogy nézze végig.

Te tényleg ennyire hülye vagy BAZMEG?

tex 2007.05.29. 20:57:23

Hogy nem tartassz rendes embernek attól még hidd el nyugodtan fogok aludni.Azt meg,hogy ki a hülye és ki nem, majd az idő választ ad rá.Mint mindenre eddig.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.29. 21:14:46

A hírek szerint egyelőre Zsanett álláspontja látszik beigazolódni.


süti beállítások módosítása