Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Kurvaanyád ország

2007.05.14. 21:54 Király Rák

Tóta W. Árpád cikksorozatot írt Tomcatról, a sajátos stílusában: worluk ugyanis megint egyszerre ment szembe a két legnépszerűbb nézettel, hiszen az Eroica túl megengedő a nagy antitomcatistáknak, és természetesen túl álszentnek tűnik a tomcatista tizenéveseknek. Mondhatnánk, hogy korrekt a cikk, azonban sajnos nem mutat túl az aktuális helyzeten.
 
Tomcat ugyanis radikalizálódik, ráadásul szerintem is kevesebb energiát fordít írásai igényes megfogalmazására, mint régebben. Azonban egy lényeges dolgot figyelmen kívül hagy Tóta: azt, hogy nem csak Tomcat válik egyre radikálisabbá, hanem az egész ország. A miniszterelnök kurvaországozik. A politikusok agresszíven, egymást keményen alázva szólalnak fel – nem pedig Mikszáthék pikírt, szellemes stílusában ostorozzák az ellenoldalt. A tömött buszon, a járdán, az úttesten egymás ellenségei lettünk.
 

Az egész ország egy nagy ,,kurvaanyáddá" vált.

 

Az országos neurózis, az agresszió, a düh egyre inkább mindennapos. Csak nézzük meg egy nap hányszor frusztrálódunk és hányszor frusztráljuk környezetünket a metrón, az utcán, a munkahelyen, a boltban, az iskolánkban, az életterünkben! Az életterünknek hívott környezetben, mely szépen, lassan megmérgez minket. A saját hányásunkba fogunk fulladni, lassan elvesztve minden emberi méltóságunkat.
 
Régen a magyart arról lehetett megismerni, hogy bajban azt kívánja, dögöljön meg a szomszéd tehene is. A ránk szabadított vadkapitalizmus évei alatt azt is sikerült elérni, hogy már nem csak kívánjuk, hanem teszünk is érte, ha érdekeink úgy kívánják: mérget etetünk vele, vagy elvágjuk a torkát.* És közben nem fogjuk fel, hogy saját magunkat is mérgezzük, a saját torkunkat is lassan, fokozatosan elvágjuk. Régen akkor is más előtt értünk be a forgóajtón, ha utána léptünk be. Ma, ha érdekeink úgy kívánják, a másikra döntjük az egész ajtót. Dögöljön meg ott, ahol van.
 
Radikalizálódunk. Tomcat is, a rendőrség is. Kitől várjunk hát megoldást? A magyar politikai, gazdasági elit – amely többsége igazi percember módjára ragaszkodik a szarért-hugyért összelopott becsületes munkával megszerzett vagyonkájához – ugyannak a rablóbandának a leszármazottja (ezt hívják elitváltás nélküli rendszerváltásnak), amely a szovjet hadsereg élén rátelepedett az országra – más kérdés, hogy a német hadsereg élén is rátelepedett volna, ha van elég ideje.
 
Nem kell áltatni magunkat. Az arisztokrácia minden országban és korban vitatható körülmények között szerezte meg a hatalmát, azonban egy idő után ráébredt saját felelősségére a példamutatásban. Nem a népnevelésben, hanem a példamutatásban. A magyar politikai elit pedig büszke arra, hogy kiemelkedő adósságállomány összehozásával évekkel (évtizedekkel) vetette hátra a demokratikus választáson gondjára bízott országot.
 
Nem az a baj, hogy nem állunk túl fényesen. Az a baj, hogy rossz irányba tartunk. Kádári kisemberként a nép, az istenadta nép pedig felülről várja a megoldást. Hogy majd a jóságos politikus felemel. Megoldja. Jobbá teszi. Elvégre ezt írta a választási plakátra. Hát, kurvára nem, kedves testvéreim, a változásnak bennünk kell kezdődnie.
_____________
*,,Marika fogta a kutya lábasát, és rárakta a szomszéd kéményére, aki majdnem belehalt a füstmérgezésbe." Marikát zavarta a füst. - Kékfény, 2007. 05. 14.

12 komment

Címkék: vélemény magyar tótaw halál elit béke hülyemagyar gondolatébresztő tomcat szürreális operettország worluk

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr2375865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

webmotion · http://webmotion.crpl.hu/ 2007.05.15. 00:47:52

Kurvára 1:1 arányban hasonulok gondolatilag. Ez egy jó poszt.

LG Braun 2007.05.15. 17:15:30

VAjon más országban hogy zajlik az élet?
Ott is gondok vannak ? Csak nálunk van ilyen sz@r helyzet? - szószerint.
külföld meváltás lenne? Úgyérzem hogy a magyarok már nincsenek is itt! Aki tehette már elment és az alja mardt itt! Durva ezt kijelenteni?

ivcsek · http://balaton.blog.hu 2007.05.15. 17:23:50

még várni kell, de rövidest eljő az a forró nyári nap, mikor Józsinak a kamionsofőrnek teli lesz a hócipője, mert az asszony csalja, a gyerek csavarog, a főnöke átverte és nem adta ki a szabadságot... és ekkor a rádióban bemondanak egy hírt... nem hosszút: tövidet. na ettől forr fel Józsink agyvize, keresztbe Fordul az autópályán és lezárja azt.. a rádió ezt is bemondja egy másik Jóska is keresztbetesz mindenkinek és leteszi a munkát... a dominóelv szerint rendszer 24 órán belül szabadságra megy, és nincs az a rendőrség aki, rendet, nincs az a bíróság aki igazságot tegyen és nincs az az elnök aki kegyelmet gyakoroljon. csak a nép egymásra hagyottan, becsapottan, tanácstalanul és dühödten...

elxir 2007.05.15. 22:05:38

ivcsek!
Azért nem ennyire egyértelmű a dolog. Sokkal árnyaltabb a kép amit az emberek képviselnek. Mindezt csak néhány, rendelt emberrel lehet csak végrehajtani. Maguktól az emberek már nem repülnek efféle gondolatokra.

piszkafa 2007.05.15. 22:51:10

Bennem már rendesen megváltozott! Egyik hazug, zsivány bandának sem hiszek. Nem vagyok többé szavazó polgár, úgyhogy rám már nem tudnak hivatkozni. Az egész zsivány csőcseléket kipenderíteném a parlamentből.

Mufurc 2007.05.16. 03:13:05

Valami nagyon bánt. Talán az, hogy ennyire sikerült a jelenlegi rendszer valójára tapintanod. Vagy az, hogy 2007-ben egy ilyen társadalom "boldogan" fenn tud maradni. De szerintem ez nem kifejezetten a politikai "elit" sara. Mit is várhatunk, ha a médiából hajnali 3-tól, éjfél 2-ig ömlik a szenny. Reggel-délben-este gyilkolás, drog, Győzike(!!!). A nevelést átvette az iskola, ahol is a banda hangadója mondja meg, hogy mi is a frankó. A bankrablásnál a helyszineló rendőr elvisz magával a biztonság kedvéért 450.000 forintot. Mégis, mit gondolt? Nem fogják megszámolni, vagy ha mégis, majd azt mondja, hogy a tettes nyelte le? Az értelmiség (már ha ennek a szónak ma még bármi jelentése is van) nem egy, kettő, hanem rengeteg részre szakadt.

Valljuk be, primitívek vagyunk. Egy baj van, és ez az, ami valójában bánt. NEM LÁTOK EBBŐL KIUTAT...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.16. 05:57:49

Én már nem hiszek az alulról jövő kezdeményezések erejében, mert nincs az a jónak induló ideológia, terv, ötlet, amire idővel nem rakódik rá valami más, amitől az egésznek szarszaga lesz. Ezért írtam az elit felelősségéről, miközben természetesen tisztában vagyok azzal, hogy magasról szarnak a felelősségükre. Meg rám is.

Egy biztos, a befordulás, a külföldre menekülés nem megoldás, mert ha magadtól adod át a hatalmat, az rosszabb, mint az öngyilkosság.

CJ 2007.05.16. 13:22:47

Itt sose volt rendszer váltás, csak gagyiztak, soha nem volt hatalma a népnek. Amúgy meg a "demokrácia" amiben elvileg él a föld lakosságának nagyrésze, már jó párszor megbukott (az ókorban csak kétszer), ugyan azért ami most folyik. Megtehetik, hogy a blahán fejbelőnek egy könnygázzal mikor feljössz a metróból. Mert az elitnek van az amire mindenki vágyik, a valódi elit pedig sosem fog megváltozni, mármint a személyes, családok akik ott vannak, mert mindig lesz pénzük, hogy alkalmazkodjanak a változáshoz, és új birodalmat építsenek.
Ez van. Ha elmész külföldre akkor is ez van, csak ott annyi a különbség, hogy nem rabszolga vagy, aki azért dolgozik hogy ne haljon éhen, hanem érezheted kicsit hogy élsz.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.16. 14:15:42

De nincs hazád, nehezen tartozol bárhová is -- mert a magyar az külföldön is nyírja a másik magyart. Amerikában beszélik, hogy ha a cégedhez bekerül egy kínai, előbb-utóbb lesz kettő, három, sok. Indiai ugyanígy. Ha a cégedhez bekerül két magyar, előbb-utóbb csak egy marad...

vattafák 2007.05.18. 22:13:58

és akkor mi a megoldás?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.19. 12:34:21

Hogy Bajnai Gordon szavaival éljek, a megoldás a kultúraváltás. Ennek viszont felül, a példamutató elit szintjén kell kezdődnie. Mert amíg az elit azokat a szabályokat, törvényeket is átlépi, amelyeket saját maga hozott végsősoron a vagyona megvédésére, addig semmi nem fog változni.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.19. 12:37:35

És hogy ne legyen ellentmondás: a változásnak bennünk kell kezdődnie, de addig nem fog elkezdődni, amíg a példamutatók nem változnak.


süti beállítások módosítása