Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Méltatlan állapot

2007.07.06. 08:45 Király Rák

Bennem mindig megdöbbentően mély szánalmat ébreszt, ha egy férfiember nem képes megőrizni hidegvérét és méltóságát. Vannak az életben csaták, vannak jogos és jogtalan győzelmek és ugyanilyen vereségek. Ez a játszma erről szól. Az ipszilon-kromoszómával megáldottak/megátkozottak (nem kívánt rész törlendő) meg genetikailag-szociálisan úgy lettek kitalálva, hogy a győzelemhez ragaszkodjanak, vereség esetén meg mérlegeljenek: megéri-e csellel, újabb haditervvel támadni, vagy lehet hagyni az egészet a francba.

Ez persze csak az egyik (nyilván nem minden esetben helytálló) véglet, és valószínűleg azért áll hozzám közelebb, mert John Wayne filmjein Johnny Cash nótáin nevelkedtem gyermekkorom óta. A másik meg az a fajta szánalmas hiszti, amit F. Tivadar és H. Gyula csap napok, hetek óta.

H. Gyula volt karhatalmista, későbbi rendszerváltó és miniszterelnök. Mellesleg 75 éves volt tegnap. Az ország fele akkor is utálni fogja, ha amolyan Csintalanként átbukfencezik a jobboldalra, és minden délelőtt meaculpázik a hírtv-n. (A délutáni műsorsáv foglalt.) Gyulában ugyanis mindig azt a karhatalmistát fogják látni, aki majdnem kinyírta Dobó Katát a Szabadság szerelemben. A másik fele meg szereti, mert meg van róla győződve, hogy Gyula nélkül sosem lett volna rendszerváltás, meg nem utazhatnánk ingyen a tömegközlekedési eszközökön 65 év felett.

Pont erre hivatkozva döntött úgy köztársasági elnök, hogy Gyulának be kell érnie az eddig megszerzett (mellesleg igen rangos) plecsnikkel, oszt viszontlátás. Erre Gyula telenyilatkozza a sajtót, hogy de ő csak bűnözőkre lőtt, meg számoljon el az államfő a lelkiismeretével, amikor megtagadja Gyulától az újabb fémdarabot. Ahelyett hogy azt mondaná: „gyerekek, ne bohóckodjunk, öreg vagyok én már ehhez”, saját hősiességéről beszél. Pedig az igazi hősöket mindig mások szokták dicsőíteni, ráadásul ezt, az ő esetében meg is teszik a boldog egyesült németektől Dávid Ibolyáig a legtöbben. Mire föl a sértődöttség, mire föl tehát a hiszti? Mire föl ez a dörzsölt politikushoz nem méltó amatőrizmus?

F. Tivadar ellentmondásosan megítélt médiamunkás, akinek neve eggyé vált a Rádiókabaréval, amelynek kollektívájában olyan fantasztikus humoristák dolgoztak, mint Boncz Géza, vagy Hofi, hogy az új stand-up generációt ne is említsük. Meg olyan csapnivalóak, mint Maksa Zoltán, vagy Bajor Imre. Ez utóbbival – és a szebb napokat látott Gálvölgyivel – Tivadar egyre laposabb közéleti showt vezet az egyik kereskedelmi adón. Ez a műsor balra húz, egy másik, ugyanazon az adón meg jobbra húz.

A jobbos műsor vezetője – F. Sándor – meg elengedett egy „kirúgták Teddy-t is, pedig ő aztán tényleg nyalt eleget”-megjegyzést. (Merthogy F. Tivadart a saját sleppje tette lapátra a Magyar Rádióból.) Tivadar erre kékült-zöldült, fölfújta magát pulykába, majd sértődötten odavetette: „Remélem a Fábryt senki nem emlékezteti erre a mondatra halála órájában.” Az biztos, hogy egy igazi férfi nem így reagál. De hogy egy humorista?! Teddy bármilyen félmondattal teljesen jogosan, korrekten és szellemesen helyre tehette volna Fábryt, ehelyett hisztizik és csapkod – pedig a rajongói sem ezt várták tőle.

Ha pedig megnézzük ezt a két sértődött embert – nem mérlegelve, hogy mit gondolunk arról, hogyan viselkedtek velük szemben – nem férfiakat, hanem sírós kislányokat látunk. Odüsszeusz, mikor visszatért, következetesen és alaposan nekilátott, hogy kiirtsa a felesége körül gyűlt siserehadat. Nem pedig tányérokat csapkodott a földhöz, és sírással, meg stúdióból való kivonulással fenyegetőzött.

2 komment

Címkék: vélemény férfi 2007 farkasházy abszurdisztán horn

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr58112617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAttis 2007.07.06. 09:52:35

Teddy olyan mint egy fürdőskurva aki alól kilopták a vizet. A "halála óráján" is minden csak nem szellemes. A csávó inkább a vicc volt és nem a vicces.

A Horn meg olyan Ágnes asszony, csak ő a pufajkájára száradt vért próbálja mosni mosni.. de tisztára hiába.

mista · http://langologitarok.blog.hu 2007.08.03. 13:15:47

farkasházynak ezt a hisztiét volt szerencsém látni. ökölbe szorult a kezem tőle. hülye fasz.


süti beállítások módosítása