Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Kikaptunk Norvégiában is

2007.06.07. 10:27 Oroszlán Fóka

A magyar válogatott tegnap este EB-selejtezőn lépett pályára Oslóban. Azt már kitartó, szívós munkával elértük, hogy ez számunkra már ne legyen tétmérkőzés. Válogatottunk, ha őszinték akarunk lenni, már a Málta elleni mérkőzés után elveszítette reális esélyét a továbbjutásra (egyesek szerint már a hazai norvég pofon után, megint mások azt mondják a sorsolás pillanatában). A csapatépítés az, ami számunkra a legfontosabb. Legalábbis ezt szeretik hangsúlyozni a vezetők és a szakemberek (milyen érdekes, hogy ez a két réteg Magyarországon nem fedi egymást, míg külföldön, aki nem ért hozzá nem is engedik a közelébe). Szóval ilyen és ehhez hasonló előjelekkel kezdődött el a mérkőzés. 

Az a meccs, amelyen az 57 percig egyenrangú ellenfelei voltunk a norvég válogatottnak. Védekezést meg tudtuk oldani, bár a meccs legjobbja Carew, már akkortájt is sok veszélyt jelentett, a kapunkra, de a helyzeteit kihagyta. Mondhatom nyugodtan, hogy váratlanul szerzett vezetést a norvég csapat egy szabálytalan góllal a 22. percben. Iversen fejelt gólt szögletből, a magyar hálóba. Ezzel mindösszesen csak annyi volt a baj, hogy előtte Morten Gamst Pedersen, végrehajtott egy jókora kapusakadályozást, melyet a bíró nem vett észre Utána volt két olyan szituáció is, melyet észrevett a bíró és figyelmeztette a norvégot, hogy ezt többet ne tegye, mert sárgát fog neki adni. Hát igen, de addigra, már elértek belőle egy gólt.

Nagy meglepetésemre válogatottunkat nem vetette vissza a kapott gól, hanem továbbra is szervezetten és okosan fociztak. Sőt sikerült kidolgoznunk két ordító helyzetet. Az egyiket Priskin lőtte mellé 11 m-ről, míg a másikat Hajnal hagyta ki, aki egy pofás akció végén 7 m-ről találta telibe a kapust. Aztán összeomlottunk. Ehhez nagy mértékben hozzájárult az a hiba, melyet az egész magyar védelem és Végh Zoltán hozott össze. 5 védő + kapus nem tudott mit kezdeni Carew-val, aki megharcolt a labdáért és gólt rúgatott Braaten-nel. És itt jött el az, amit vártam az első gól után is. Megzavarodtunk, nem tudtuk folytatni az alapjátékunkat és kaptunk még két gólt (mindkettőt Carew-tól).  A vége sajnos csúnya 4-0 lett. Ilyenkor mit lehet mondani? A görögök ellen kritikán alulit mutattunk, s megúsztuk 2 kapott góllal, itt pedig jobban játszottunk, szervezettebbek voltunk, s belerohantunk egy nagy zakóba.

Bebizonyosodott, hogy nem olyan tehetséges ez a fiatal generáció, mint amilyennek tartják őket. Sajnos, a mi kirakatcsapatunk lesüllyedt arra a szintre, hogy Máltával és Moldáviával kell megharcolnia a csoport 5. helyéért. A másik pedig az, hogy ha már a nagycsapatnak nincs esélye továbbjutni, akkor miért baszunk ki az U21-gyel is? Tényleg nem értem. Egy sor olyan játékost rendelt fel Várhidi a nagyválogatotthoz, akik itt nem is játszottak, sőt a kispadra sem ültek le, de az utánpótlásban minden bizonnyal szóhoz jutottak volna, méghozzá többen kezdőként. Nem beszélve arról, hogy az U21-nek reális esélye van a továbbjutásra. Várhidi úr az Isten szerelmére kérem, ne vigyen fel olyan játékosokat a nagycsapathoz, akik segítségére lehetnének az U21-nek, vagy ha már felviszi, akkor ne a lelátóról nézesse velük végig a meccset! Utána meg csodálkozunk, hogy nemzetközi téren nincs tapasztalata a fiataloknak. Honnan legyen? Ha a korosztályukból kivesszük őket és két edzés után, felülnek a nézőtérre. Nem értem! Na de nem ez az egyetlen dolog, melyet ebben a kusza magyar fociban nem értek.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr7694305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.07. 18:29:34

Málta és Moldávia kemény ellenfél, rája fogunk baszarintani, attól tartok!

Mellesleg: jobb, ha az U-21 is egyből kiesik - elkerülhetik a nagyobb égést, mert ha a tornára kijutnának, ott jönne az öt-hat gólos folyamatos gebasz - hát kell az nekünk, fóka?

Megjegyzem, te javíthatatlan vagy, ha meccseket nézel:)

Mufurc 2007.06.08. 00:47:10

Érdekes helyzetet hozott nekem az a nevezetes délután a két meccsel. Miután mindkettőt megnéztem, csak ültem és azon töprengtem, hogy vajon biztos-e, hogy mind a két csapat ugyanazokat a nemzeti mezeket viselte, és ugyanazt a himnuszt énekelte-e. A két mecs között ugyanis másban alig lehetett közös pontokat találni. Az U21-es fiúk olyan szemetgyönyörködtetően játszottak, és hajtottak, ahogy ezt, abban a mezben el tudom képzeli. És akkor még szó sincs a hiánzókról, ami pedig szintén megérne egy misét.
A \\\"nagyok\\\" viszont. Néztem, néztem, de...Hajnal gyakorlatilag azon az egy helyzetén kívül sorozatosan akasztotta meg a támadásainkat. A védelmünk olyan szervezetlen, és kapkodó volt, ami számomra, egy ilyen tétmeccsen teljesen érthetetlen. Drága Fóka, azzal, hogy az 52. percig egyenrangúak voltunk talán egy kicsit vitatkoznék. Carew-t gykorlatilag egyáltalán nem tudtuk tartani, és szerencsénk, hogy a Norvégok hosszan nem szedték össze magukat ahhoz, hogy még az első félidőben dülőre vigyék a dolgot.

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.08. 20:59:24

Molnargoreny! Igen én javíthatatlan vagyok ezt belátom :)

Mufurc nem értek veled egyet. 52 percig helyteszámban egált hoztunk. És labdabirtoklásban is közel egyenlő volt az állás. Carew pedig Carew őt 1-1-ben megverni nem lehet meg kell előzni vagy le kell kettőzni, de ha ezt én hülye fejemmel innen Bp-ről tudom, akkor a kapitány ott miért nem látja?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.08. 23:01:50

Fóka, csak be kéne jelentkeznünk a válogatottba, mese nincs! Nem halaszthatjuk tovább ezt az önfeláldozást!


süti beállítások módosítása