Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Valami bűzlik Felcsúton?

2007.06.05. 07:27 Oroszlán Fóka

Érdekes olvasói levél látott napvilágot a minap. Írója szerint az Orbán Viktor közreműködésével alapított, és a jelenlegi költségvetésből is támogatott felcsúti Puskás Ferenc Futballakadémián nincs minden rendben. Sem az étel, sem az ár, sem az utazás, sem a szakembergárda. Vajon anyagi, vagy politikai szempontok miatt alakult ki az újabb botrányt? Egy biztos: az utánpótlásnevelésnek, a fociszeretű fiatalok számára egyik rosszabb, mint a másik.

Vesszőparipám a magyar utánpótlás. Örömmel fogadtam a Bozsik-programot, azt is üdvözöltem, hogy Nyilasi Tibort ültették az MLSZ utánpótlás-koordinátori székébe (bár most hallani olyan hangokat, hogy el akarják tüntetni), valamint alapvetően szintén jó, hogy egyre több futballakadémia nyílik Magyarországon. Viszont olyan információk kezdenek terjedni, amelyeket feltétlenül kommentálni kell. Érdekes olvasói levél jelent meg ugyanis a minap egy szakportálon, amely még akkor is figyelemre méltó, ha a levélíró stílusát figyelembe véve lehetnek kétségeink az írás hitelessége felől.
 

Elég sokat lehetett hallani a felcsúti Puskás Ferenc Futballakadámiáról a híradásokban, és prominens emberek kerültek az élére (legalábbis állítólag). Szeretik hangoztatni, hogy milyen minőségi munka folyik arra, hogy az ott focizó gyerekeknek mennyire jó dolguk van. Na akkor kérem alássan, tessék nagyon figyelni. Az MLSZ-től úgy lehet tudni, hogy ingyenes az akadémia kollégiuma, ezt így is hirdetik. Nos a levélíró szerint ez nem igaz, ugyanis havonta 8000 Ft-ot, kérnek el mindenkitől, amiért napi 2 étkezést biztosít az akadémia. Tény, hogy ez a 15-16 éves gyerekek számára nem elegendő, főleg, ha intenzíven sportolnak. Elvileg ez a 8000 Ft elmegy a havi étkeztetésre, csak akkor azt nem értem, hova költi az akadémia vezetősége azt a több mint 100 millió Ft-ot melyet állami támogatás gyanánt kap. Kedves olvasó, mondhatnád most azt, hogy biztos elmegy a felszerelésre, az utaztatásra, vagy éppen számlákra, de sajnos nem lenne igazad, ugyanis az akadémia nem biztosít külön edző felszerelést, valamint sokszor még külön buszt sem, legalábbis az insider levelező szerint.

Ha ez igaz, tényleg nem lehet elvárni azt, hogy teljesítsenek ezek a fiatalok, de ha mégis szeretnének fejlődni, akkor újabb akadályba ütköznek. Ez az akadály pedig nem más, mint a szakemberek teljes hiánya. Ezt bizonyítandó nem kell messzire mennünk, csak az U19-es csapatig. Ez a csapat az akadémia elsőszámú utánpótláscsapata. Az edzője pedig Takács Mihály. Nem ismerős? Nem csoda! Ez az úriember megye 2-nél feljebb sosem futballozott. Ez még nem lenne akkora baj, hiszen láttunk már olyat, hogy valaki nem jó focista, ellenben kitűnő szakember. Ez itt sajnos, az írás tanúsága szerint nem így van. Egyébként Takács Mihály állítólag a Fidesz tagja és lakhelyén titkára is a pártnak. Gondolom mindenki tudja, hogy az akadémia kinek a közbenjárására jött létre.

Több gyermek hangoztatja, hogy bezzeg a Sándor Károly Akadémia mennyivel jobb. Nos igen, ott tényleg profik a körülmények, s kezd beérni a gyümölcse (Németh Krisztián és Simon András is ott végzett. Ők azok a fiatalok, akik 5 éves profi szerződést kaptak a Liverpool-tól). Azt sem szabad ugyanakkor elfeledni, hogy a Sándor Károly Akadémiának volt ideje kiforrni.

Amikor ilyen dolgokat hallok, akkor mindig szomorú leszek. Szomorú, mert szeretnék megélni még életemben legalább egy olyan kaliberű válogatottat, mint az 1986-os volt Détárival, Eszterházy-val és a többiekkel. Csak az a baj, hogy amíg a gyerek szót felhasználva képesek vagyunk zsebre vágni milliókat, addig soha nem lesz ütős válogatottunk.

A levél körül egyébként egyelőre nagy a hallgatás mindkét oldalon, de nem lehet kizárni, hogy a politika hamarosan zászlajára tűzi. Hovatovább, az is elképzelhető, hogy a benne megfogalmazott vádak egyszerű kitalációk, melyek Orbán lejáratását célozzák, azonban így még rosszabb helyzetben vagyunk. Annál ugyanis, ha csak pénzszerzésre használják a focit, sportot minden visszássága ellenére szerető fiatalokat, csak egy a rosszabb. Ha emellett még a pártpolitika is zászlajára tűzi őket.

1 komment

Címkék: politika sport orbán foci abszurdisztán várhidi

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr4592727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.09. 09:39:01

Oh, persze én akarok ütni OV-n, nem pedig ő keveredik bele időről-időre arcpiritíóan szánalmas szituációkba, amelyektől a család miépes szárnya is kiakad?

Más: talán nem kell minden egyes kurva posztban leírni, hogy a ,,Gyurcsány meg hazudott", mert Orbánt talán nem kell minden kérdésben gyurcsány segítségével meghatározni. Többek között azért sem, mert Gyurcsány nem indít fociakadémiát.

Fóka cikke egyébként, ha észreveszed, direkt nem foglal állást, csak foglalkozik egy agyonhallgatott üggyel, amelynek nagy hype-ja lesz még. Én örülük, hogy nálam közli azokat az infokat, amelyeket tényleg csak az tud, aki alaposan követi a sportéletet.


süti beállítások módosítása