Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Tehetséges családok

2007.05.31. 19:10 Király Rák

Amikor Mikola István, akkori Fideszes egészségügyi miniszterként saját öccsének Batthyány-Strattmann László-díjat adományozott, felhördült a közvélemény. Mikola erre kijelentette, hogy „nagyon tehetséges család” az övék. Azzal együtt, hogy nyilván átláttunk már akkor is a szitán, és tudtuk, hogy a kitüntetések, cikkek, botrányok hátterében valójában a Kökény érdekeltségi körbe tartozó gyógyszerforgalmazás fideszesítése zajlott, megjegyezhetjük, hogy Mikola cinizmusban már akkor is megközelítette későbbi utódait, Molnár Lajost és Horváth Ágnest. Mentségére talán csak annyit lehet felhozni, hogy nem hangolta maga ellen a szakma, a betegek és gyógyszercégek egészét, hanem csak a felét. Más kérdés, mi lett volna, ha tovább tudja folytatni miniszterségét a 2002-es választások után.

Szilvásy György kancelláriaminiszter sokban hasonlít Mikolához. Ugyanolyan nagy darab, arrogáns ember, és érzésem szerint mindkettőből remek verőlegény, vagy vidéki párttitkár lett volna a Rákosi korszakban. Közgázos pletykák szerint a Szilvásy-Navracsics vita után, ahol a kancelláriaminiszter többször csinált magából hülyét a tapasztalt politikus Navracsics Tibor hathatós segítségével, Szilvásy barátilag megkérdezte a moderátortól (egy diáktól), hogy „Legközelebb is maga fog moderálni?”, tette mindezt klasszikusan NBH-san újságíró-fenyegető hangsúllyal. Arról nem szólnak a pletykák, hogy a srác mit válaszolt, azonban tiszta szívemből remélem, hogy a moderátor még akkor is a helyén marad, amikor Szilvásy már rég nem lesz miniszter. Erről szólnak ugyanis a demokratikus választások, hogy azt, aki párttitkárosan meg akarja mondani, mit gondoljunk, vagy 20 évre mindent el szeretne intézni ebben az országban, azt kivesse soraiból a politikai elit. 

Itt van nekünk Mikola a saját tehetséges családjával, a kitüntetésekkel. A másik tehetséges család minden bizonnyal Szilvásyé. Maga György is többször bizonyította tehetségét, a nagyobb horderejű ügyektől (mint amilyen a 2006. augusztus 20.-i vihar utáni felelősség eltussolása, a Magyar Nemzet újságírójának megfenyegettetése) egészen a kisebbekig (amikor például kijelentette, sok pénzbe kerül dokumentumokat felrakni az internetre).

Van neki egy szintén tehetséges öccse, Szilvásy Péter, aki kommunista, okkultista (furcsa, de ez az ő fejében összefér), és ráolvasással nagyobbít női melleket a Magyarok Házában. Nem mellesleg a Kormányzati Tanácsadó Jósdát is ő üzemelteti, és kapcsolatba hozható a botrányos Egymásért Egy-másért Alapítvánnyal is, lévén dolgozik nekik. Szilvásy Péter ma reggel azt mondta a Mokkában, hogy azért adta a jósda az augusztus 20.-i tragédiával kapcsolatban a kollektív rosszindulatos jelentést, mert néha ezeken a botrányokon is nevetni kell. Tényleg, végülis csak öt ember halt meg egy olyan balesetben, amely elkerülhető lett volna, ha van a MeH-ben valaki, aki felveszi azt a redves telefont.

A harmadik tehetséges tesó Szilvásy István, aki az Állami Egészségügyi Központ (azaz gyakorlatilag a közvetlen állami szervek tulajdonában lévő kórházakból létrejövő mamutintézmény) főigazgatója lesz júliustól. Olyan tehetségek nőttek ki a jogelődökből, mint Molnár Lajos, volt egészségügyi miniszter, aki a szakmai egyeztetés legkisebb szikrája nélkül vágott bele az ország legnagyobb szociális rendszerének, az egészségügynek átalakításába. Nem kétséges, hogy István öcs tehetséges, elvégre a Google semmiféle szakmai előmenetelt, de még csak egy nyüves szakmai publikációt sem dob ki a nevére. (Nagyon remélem, ez lesz a harmadik találat, ha valaki rákeres a nevére.)

Én pedig egyelőre még csak a magam egy nyolcmilliomod választójogával, ugyanakkor határozottan és nyomatékosan követelem, hogy ezek a sötét, posztdiktatórikus maradványok, volt KISZ-es fiúk, korrupt, aljas csalók nagyon gyorsan húzzanak el a döntéshozatalból, és örüljenek annak, hogy a rendszerváltáskor nemcsak, hogy a seggüket nem lőtték szét, de még vagyont is kaptak. Ez legyen nekik elég. Hozzáértőket a szakpolitikába, dilettánsokat meg nyugdíjba!

UPDATE: A legismertebb Szilvásy (a György) nyilatkozott egyet délután, amelyben öccse, a jósdás Péter ,,egzisztenciális leépülését családi tragédiának" minősíti. Fideszezett is egy jóízűt, holott az ellenzék az Index nélkül nem fogalmazhatott volna meg kérdéseket az eset kapcsán. Minden cinizmus nélkül, tényleg szomorúak ilyen családi tragédiák. Azonban össze sem hasonlíthatók azzal a tragédiával, mint amikor egy családtag, barát értelmetlenül veszti életét egy olyan katasztrófában, amely elkerülhető lett volna. Külön bosszantó, ha a felelős annyira görcsösen ragaszkodik a székéhez, hogy cinikusan eltussolja az egész ügyet.

10 komment

Címkék: politika magyar nemzet mszp fidesz gyurcsány szilvásy egészségügy gondolatébresztő nbh abszurdisztán alapítvány meh

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr4589942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.31. 15:05:13

Telitalálat.

És még én vagyok a görény... A Szilvásy család sokkal, de sokkal büdösebb!

Turóczi · http://megyazorszagelado.blog.hu 2007.05.31. 18:48:47

Az útonálló gazemberben több becsület van, mint a hatalmat hazugsággal megszerzettekben. A Szilvásyak - mint régen a Csák Máték- fojtogatással, erőszakkal maguk alá gyűrik a magyar népet.
Gondolkodtatok-e, hogy milyen jogállam, milyen alkotmánybíróság, milyen tudományos akadémia, milyen ügyészség, milyen bíróságok és bűnüldöző szervek vannak fölénk rendelve, ahol a családi ezüstöt így lehet fényes nappal összelponi?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.31. 20:30:44

Nem véletlen, hogy épp a kancellária/titokminiszter tudja ennyire betolni a családot: őt meneszteni se olyan egyszerű, túl sokat tud, pédául arról, hogy ki lőtte oldalba a rendőrpalotát, miért hagyták a zsarukat szarban a tévé ostrománál, stb. A közeli, hű csatlósoknak többet szabad, mint a kormány perifériájának - még akkor is, ha a nép ordibál.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.31. 20:53:11

Ezen már én is sokat filóztam, görény, és elvileg logikus lenne. Csak ellentmond neki kicsit az a tény, h a rendőri vezetőket (és az NBH-vezért is) seperc alatt kirúgták.. Pedig ők is sokat tudhattak...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.31. 21:23:17

Ők nem a politika közvetlen tartozékai, rák, és emellett egyik se az utcára került nincstelenül - ők megkapták a hallgatás árát, sorsuk biztos, és abban a pozícióban eleve tudják, hogy politikai vihar elviheti őket. Ők kevesebbet tudnak magáról Gyurcsányról, mint Szilvásy.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.01. 00:00:12

Hehe, amikor Gyurcsány 2004-ben vendég volt a Közgázon, én "moderáltam". Legközelebb a közönség soraiban már kérdést sem tehettem fel, pedig nagyon szerettem volna. :)

Boxutca 2007.06.01. 13:08:06

Hol vannak most a "kisgarazdazok"? Ha nem
esne le, Jozsi ba csaladi ugyeire gondolok.
A demokracia a legnagyobb atverés a vilagon
Konnyu belatni, hogy a hulyék tobbségben
vannak. Nos, akkor a tobbségre bizzuk a
dontést? Minden nép azt kapja, amit megérdemel. A magyarok Gyurcsanyt, meg Demszkyt, a németek Merkelt, a franciak meg Sarkozyt. Utobbit Magyarorszagon aligha valasztanak meg valamikor is (miniszter)elnoknek, mert némi tehetség is szorult belé. Es lesz még lejjebb is, amig birka modjara mindent turunk. Ugyhogy "pofat befogod".

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.01. 23:46:37

valóban jó lenne ha elhúznának. de ezek kb. azóta ott vannak, amióta megszülettek, a rendszerváltás mit sem baszott a karrierjükön. nekem is eszembe jutott a téma múltkor egy cikk kapcsán (forum.hwsw.hu/uploads/post-40-1180700965.jpg)


süti beállítások módosítása