Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Sportvasárnap: Kitörölhetjük a papírformával

2007.06.17. 10:34 Oroszlán Fóka

Tegnap este buli volt. Az éjjel-nappali pénztárosa a szokottnál is mélyebb mélabúval szolgált ki a Nagyvárad téren. ,,Biztos nyert Baktalórántháza" - jegyezte meg a haver a bolt előtt, és én akkor eldöntöttem, hogy ezt a szöveget használni fogom. Csalódott, mint fradista Baktalórántházán... nem rossz. Most pedig olvashatjátok Fóka elemzését. - KR.

Szombaton véget ért a magyar labdarúgás másodosztályában a küzdelemsorozat. Az utolsó forduló előtt a Nyíregyháza 2 ponttal vezetett az ország legnépszerűbb csapata előtt. Minden jel arra utalt, hogy ezt csak a nyírségiek bukhatják el, hiszen hazai pályán fogadhatták a Vecsést, míg a Fradihoz a Baktalórántháza látogatott. Nos, a nyíregy megnyerte a bajnokságot, ezzel feljutott az első osztályba, és 9. szezonját kezdheti meg, az élvonalban. De nem ez a legérdekesebb (bár azért valljuk meg férfiasan ez sem semmi). Hanem az, ahogyan lemaradt a Fradi az első osztályról.

Egy hete a Fradi vereséggel felérő döntetlent ért el a Budafok otthonában. A Budafokról annyit tudni kell, hogy tök utolsóként végzett a másodosztályban és jövőre már a harmadosztály levegőjét szívják, továbbá, hogy Királyrák gyakran jár oda bebaszni, de ez most irreleváns. A vezetőség arról hazudott reggel, éjjel, meg este, hogy jön a befektető, már csak pár nap és újra gazdag lesz a csapat. A napok csak teltek, de a befektető nem jött. A számlák viszont igen, s többször csúsztak a játékosoknak is a fizetések. Emellett több pere is van a Ferencvárosnak. Dámossy Zsolt elnök is bejelentette, hogy nem folytatja tovább, s megválasztották, azt a Rieb Györgyöt, aki 1994 óta forog a Fradi körül, tehát ő is asszisztált a Furulyás Jancsi-bácsi féle tönkretételhez. (egyébként a csapat jelenlegi adósságállománya 2.2 milliárd Ft) S ha ez még mindig nem lenne elég, akkor volt itt még egy edzőcsere is. Gellei Imre lemondott, az első hazai vereség után (még akkor első helyen álltak a zöld-fehérek), s Zoran Kuntics lett az új edző.

De! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennek a csapatnak így is fel kellett volna kerülnie a legjobbak közé. Játékoskeret alapján kimagaslott a mezőnyből. Épp megfelelő volt a fiatal és rutinos játékosok elegye is. Mégis mi hiányzott? Szerintem a lélek. Lelketlenek voltak a focisták. Ha nem kaptak pénzt, nem fociztak. Komolyan mondom egyedül a szurkolókat sajnálom. Ők voltak azok, akik kimentek 8-10 ezren a hazai meccsekre, s a Nyíregyháza elleni bajnokin 16 ezren tették tiszteletüket. Idegenbe is elkísérték a csapatot, az utolsó pillanatig buzdították őket. Igen ám, csak a Budafok elleni mérkőzés után (melyen 2-2-es eredményt értek el a másodosztály egyik leggyengébb csapatával szemben), amikor a csapatot szállító busz elgurult a drukkerek előtt, 1 játékos (nevezzük nevén a gyereket Bartha László volt az) kinézett az ablakon és ránevetett a szurkolókra. Na ez volt az utolsó csepp a pohárban. Mert rosszul lehet játszani, de akkor legalább legyen elkenődve a játékos.

Zsoldosok vannak ma a focinkban. Nem akarok mindig külfölddel példálózni, de nézzük meg bármelyik másik országot, ha ott nem nyer a csapat, a játékosok úgy szégyellik magukat, hogy nem mernek kiállni a nyilvánosság elé, az, fel sem merül, hogy valaki vigyorogjon. Ezek után számomra nem volt meglepő, hogy a B közép üres maradt, hogy Barthát kifütyülték, hogy füstbombákat és különböző pirotechnikai eszközöket dobáltak be. Az viszont jelzésértékű volt, hogy egy ilyen szövegű transzparenssel üzentek: „Egész tavasszal szembe köptetek (sic!) bennünket, szégyelljétek magatokat! Bízzunk a szerencsében…”

Fura, de még így is feljuthat a Fradi az első osztályba, hiszen azt hallani, hogy a Tatabánya nem tud elindulni jövőre. Ha ez így is lesz, akkor sem lehet büszke magára a csapat. Nem érdemelnék meg! Én annak a híve vagyok, hogy minden dőljön el a pályán. (ugyanígy nem értettem, amikor kizárták őket tavaly)

Szerintem pedig azoknak is érdemes megnézni a juj.hu videoklippjét a tegnapi eseményekről, akiknek már jogosan van elege a Fradiból. -KR.

23 komment

Címkék: sport foci fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr14100227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.17. 10:51:31

Szerintetek az Újpest szurkolók összedobják a pénzt Tatabányának? Nagy lenne.

güell (törölt) 2007.06.17. 12:55:48

szep nap volt ez a tegnapi :)

güell (törölt) 2007.06.17. 12:58:19

"továbbá, hogy Királyrák gyakran jár oda bebaszni, de ez most irreleváns."
ez jo.

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.06.17. 16:53:00

Nem dobják össze,viszont elviszik a Tatabány egyik csatárát és így meglesz a lé. A fradi meg süllyedjen el szégyenében!

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.17. 21:10:56

scheerti, csak nem Kuemahara gondolsz? Őt ha jól hallottam a Debrecen akarja megvenni, így kisegítve a Tatabányát. A vételár? Csak nem 40 millió? De bizony annyi.

Amúgy Rák az újpestiek összeszednének ennyit csak rájöttek, hogy 2 ftc-újpest meccs alatt (előtt és után) jobban érzik magukat, mint az egész évben együttesen :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.17. 21:48:16

Mintha beigazolódna, amit a magyar fociról szoktam nektek írogatni, nem? Az egyik barátom van akkora marha, hogy megvette a Fradi-bérletet a másodosztályba, és méh olykor Bivalybasznádra is kísérte a csapatot, mondván, hogy most össze kell fogni. Mondám neki sokszor, hogy nagy marha (effektíve az, vagy 120 kiló, szerencsére nem agresszív és tűri a cukkolást) - most pár évig csak annyit mondogatok majd neki, hogy a Budafok-Baktalórántháza expressz bőcsi tolatással indul!

Arvisura · http://turoczi.blog.hu 2007.06.17. 21:53:34

A "magyar foci"-nevezzük így- közröhej színvonalon, félig üres stadionokban folyik, és milliókat kapnak ezek a lókötők "fizetésként".
Az itteni "sztárok" külföldön kemény belépővel mehetnének még a tribünre is. De van egynéhány kivétel.
Ha a fradi játékosokban fele akkora hév lenne, mint a szurkolókban, ha hosszabb ideje nem ez a szemfényvesztés ment volna a klub és a szakosztály vezetése részéről nem itt állna a csapat. A kiútat nem tudom, annál is inkább mivel "a csapat jelenlegi adósságállománya 2.2 milliárd Ft" . Ma már nem sokat ér a jó név, ha tök űrrel párosul.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.17. 22:41:32

Molnárgörény: Én inkább azt az álláspontot látom beigazolódni (ebben a cikkben), ami azt mondja, hogy amatőr szintről kellene újraépíteni a sportágat.

Amúgy Fóka sincs elmaradva a barátodtól (beszélő név), úgyhogy tudd, hol a határ :))

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.18. 02:33:04

Á, nem vagytok ti olyanok - meg aztán ha egy nagyobb jön ellenem, akkor én mindenféle eszközt használok, elvégre arról ismerszik meg az ember:)

Megjegyzem, ez az én álláspontom is: mindig azt írogattam nektek, hogy szétzavarni az egész bagázst, bezárni a boltot és amatőrfocit hagyni csak. Aztán, hátha lesz belőle később valami.

Baktalórántházaaaaaaaaaa, beeeeeee!:) Ja, sokkal gyorsabb vagyok ám, mint a Fóka!

gyurma78 (törölt) 2007.06.18. 08:34:49

"csak nem Kuemahara gondolsz?"
különféle portálokon több, mint 100 millátról lehet olvasni...
azért az több, mint 40 misi...
Az, hogy nincs rendelkezésre álló összeg tatabányán csak kacsa volt amúgy is... háttérben politikai/gazdasági érdekek... De ebbe nem megyünk bele... Sajnáljuk a gólvágónkat, hogy a lokiba megy.
Fradi nem érdekel, csak sajnálom a szurkolókat... Nem ezt érdemelték...
Da sajnos megmutatta a mai magyar valóságot, hogy mennyire mélyen vagyunk. A nemzetközi kupákban indulóknak minél nagyobb sikert ezúton is!!! De sokminden a játékosokon múlik... (a remény hal meg utoljára...)

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.18. 10:31:49

gyurma78 én 40 millát hallottam, de utánna nézve, az állításodnak, valóban van olyan portál, amin 115 millió szerepel vételárként. Bár én ezt sokallom.

Ha van kedved, (én nagyon megköszönném), légy szives írd le egy pár szóban ezeket az érdekeket és háttérinformációkat a kiralyrak@gmail.com mail címre (természetesen, ha nem szeretnéd abból sosem lesz közkincs). Ugyanis mindig az az érdekes, ami a háttérben játszódik, gondosan elrejtve a média elől.

a szurkolókkal teljesen egyetértünk, én is őket sajnálom csak, mint azt írtam is :)

CaptainLooser 2007.06.18. 15:08:27

A legfőbb előnye, hogy továbbra se fogunk szar magyar focit nézni országos adón:))

Amíg nincs Fradi első osztályban egy TV se fog NBI-t közvetíteni, csak akinek muszály ;p

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.06.18. 15:21:35

A Barcelona megmutatta mit is kellett volna a Fradinak csinálnia. Mindkét csapat akkor nyerhette volna a bajnokságát, ha a saját meccs behúzása mellett az ellenfele kikap. Egyszóval (azaz héttel) nem a saját kezükben volt a sorsuk. A Barca azt tette, amit ilyenkor kell, gurított egy laza ötöst, és bízott szerencsében (illetve a Mallorcában). Végül mindkét eset hasonló eredménnyel zárult (feltéve, hogy a spanyol első-, és magyar másodosztály között akármilyen hasonlóság is vonható), mégis mekkora különbség. Mondjuk én nem szomorkodom a Fradi miatt :)

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.18. 16:51:20

surfin van benne sok közös vonás :)

csak egy párat ideírok a teljesség igénye nélkül.

1. a barca és a fradi is nagy előnnyel vezetett a nyíregy és a madrid előtt.
2. utolsó fordulóban hazai pályán játszott madrid és nyíregy is egy erős jól védekező középcsapattal.
3. utolsó előtti fordulóban mind a 4 csapat döntetlent játszott, pedig bármelyik nyer szinte eldönti a bajnokságot
4. a fradival is egy közeli csapat(Budafok) cseszett ki, míg a barcelonával is egy katalán (espanyol)

és még lehetne írni sok ilyet és ehhez hasonlót. Ezt egyébként az egyik nagy sportportál összegyűjtötte. Csak arra vagyok kíváncsi Spanyolországban mennyit foglalkozhattak ezzel a párhuzammal? :) szerintem nem sokat...

Surfin · http://surfin.blog.hu 2007.06.18. 17:08:56

Tom, hogy sok közös vonás van, csak arra céloztam, hogy ez vkiknek talán (és nem a fradinak) sértő lehet. De ha már a hasonlóságoknál tartunk, vmilyen szinten a Juvéval is párhuzamba lehet állítani a fradit. Talán a leghíresebb hazai csapat, és először kell indulnia a másodosztályban, de csak azért, mert kizárták. Mondjuk ezt is biztos leírták már máshol is, de azért érdekes.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.18. 19:09:30

Fóka, a 4. pontod nagyon nem stimmel. Az Espanol a Barcelona városi riválisa, ezer éve egymással versengnek (ha a Barcelona erősebb is szinte mindig). A Budafok semmilyen érdemi vetélytársi kapcsolatban nincs a Fradival, hisz szinte sose játszottak egymás ellen.

BBB-BBB géppuskasorozatok: Bajosan BeBaszott Bőcs, Budafok és Baktalórántháza - e szerencsétlen betű okozta a Fradi vesztét. De szerintem feltolják az első osztályba valahogy mégis, kompenzációként a tavalyi leminősítés miatt. Meg aztán mekkora égés, hogy az NB II-ben nagyobb a nézőszám mint az egyben...

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.18. 20:17:07

kedves molnargoreny mi úgy néz ki már mindig vitatkozni fogunk :) (de az élet ettől halad előre)

Én nem a rivális nagyságra vagy a két csapat múltjára céloztam, egyszerűen a földrajzi közelségre. Azt hittem ebbe nem lehet belekötni, de úgy néz ki távolról sem vagyok tévedhetetlen :)

Az mlsz mostani vezetésére pedig sok mindent lehet mondani, de azt hogy fradi közeli lenne azt azért nem. Emlékezz vissza egy éve 7. döntésre és 4. lincencadó bizottság bizottságának a bizottsága felállítása után sikerült kizárni az FTC-t

Surfin: a Juve-s párhuzam teljesen igaz :) a fradi egyértelműen a leghíresebb csapat Mo-n, a Juve pedig a legnagyobb szurkolótáborral rendelkezik a világon az olasz csapatok közül. (azért kell ilyen kacifántosan megfogalmazni, mert olasz honban nem a juvenak van a legnagyobb szurkoló tábora állítólag bár erről több variációt hallottam már, nem tudom nem vagyok olasz szerncsére :D) Mind2 elöször másodosztályú, mind2 elvesztette áron alul a kulcsjátékosait, de úgy néz ki csak az egyiket sikerült megtisztítani a selejt emberektől. És nagy bánatomra ez a csapat nem a fradi lett. (bár a Juve-nak szurkolok, de azért jobban szorítok a magyar focinak, mint a Juvenak)

"csakafardi" 2007.06.18. 20:21:51

A Fradi még a másodosztályban is többetér mint a Loki meg az Ute az Nb.I-ben!
Két fapados kiscsapat,szar szurkolókkal,szétvertük őket meccs előt meccs után, már persze ha nem menekültek el már jó előre! Mert csak itt a neten nagyhanguak, de ahogy élőben meglátnak egy fradistát már behuzzák a fülüket farkukat! :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.18. 23:31:08

Kedves Fóka, nem belédkötni akartam - határozottan élvezem az írásaidat -, csak a földrajzi távolságot nem tartottam önmagában annyira kardinális kérdésnek.

Nem vagyok Fradi-drukker, de a Ferencváros nélkül csonka az NB I - más kérdés, hogy ez azért most csúnya égés volt. Az viszont a Fradi-utáló MLSZ-t is befolyásolja, hogy a nézőszám hatalmas égés az NB I-ben, és a tévépénz elmegy a fenébe, hisz NB II-t mégse fognak nyomatni. Egyszóval utálják a Ferencvárost, de azért visszamentik valahogy, mert ebből a szezonból láthatták, hogy nem volt jó dolog kidobni. Megint más kérdés, hogy az FTC saját vezetése meglátásom szerint képes lesz újra csődöt csinálni, vagy permanens csődben tartani a klubot...

Nem tudom, emlékszel-e, de 1981-ben a Milan és a Lazio járta meg ugyanezt a poklot, a totóbotrány miatt. A Milan egyből visszajutott, és hamarosan jöttek a Gullit-féle aranyidők, a Lazio viszont hosszú válságba került az ügy miatt, sokára tért magához, évekig pattogott az első- és másodosztály között.

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.19. 09:57:28

örülök nagyon ennek a példának. hiszen előttem van az egész. a milan, amikor megtisztult és megújult igaz egyből visszajutott, de nem volt egyből nagyon nagy csapat, aztán jött a nagy holland trió (Van Basten, Gullit, Rijkaard). igaz az is hogy a lazio, sokáig nem találta meg magát talán igazából a lazio a mihajlovics, sztankovics, mancini, nedved féle csapattal ért be újre. utolsó KEK-et ők nyerték szóval ők is meg tudta újulni. Most a Juve is jó úton halad, okos üzletpolitika az, amit az új vezetőség csinál (én Moggit régen sem szerettem mert érezhető volt, hogy nem véletlenül Keresztapa a beceneve)

És sajnos hazértünk, itt volt a lehetőség a fradi előtt is. Végre kivetni magából azt a sok szennyet, amit hordoz. Erre mi történt? Ugyanaz folyik. Egyszerűen nem értem a szurkolók kifejezték szimpátiájukat és kimentem tényleg 6-8 ezren és ezt látták. Az a baj, hogy nem látni, azt, hogy bárki is akarna itt valamit. Sajnálom nagyon, hiszen az NB1-nek szüksége van egy jó fradira. Addig is marad nekünk a kesergés mindenért. MÉG AZ ELVESZÍTETT VB DÖNTŐKÉRT IS, MERT EZ EGY PESSZIMISTA ORSZÁG ÉN IS PESSZIMISTA LETTEM :) (pedig most hogy örülnénk egy kijutásnak is Istenem)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.19. 10:26:04

Ne beszélj marhaságot, Fóka, ha ezeket a jóisten valahogy kisodorná a VB-re, úgy járnának ott permanensen mindhárom meccsen (több nem jutna), mint Salvador ellenünk! Hát kell az nekünk? Átsorolást kéne kérjünk a közép-csendesóceáni zónába, ott van néhány olyan szigetország, akik ellen még volna sansz akár a döntetlenre is, mert Málta és az európai csapatok legvége már túl erős. Vagy ki kéne sorsolni a Magyarország, Andorra, Liechtenstein (na azért ezzel vigyázzunk, Vaduz-Újpest), Vatikán (kár, hogy nem indul sose), San Marino, Feröer-szigetek csoportot. Hogy aztán ebben hogy magyaráznák meg az égést, azt nem tudom.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.19. 10:35:12

Semmi nem történik véletlenül. Szóban toldozzuk - foldozzuk a fradit. Gatyába kellene rázni az MLSZ-t- klubvezetést , szívvel -lélekkel focizni és kész.


süti beállítások módosítása