Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Hülyén haltam volna meg...

2007.06.14. 14:25 Király Rák

...ha Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke nem világosít fel arról, hogy ezzel is a kormányt szolgálom. Ezt tehát - mégegyszer hangsúlyozom - nem Mikola Szcientológia István mondta két sör között Kövér László pártpolitikusnak, hanem egy szakember nyilatkozta az Echo TV-ben. Így aztán a kemény szavak mellett újságba szerkesztve is van egy jó Magyar Hírlap-oldalnyi szakmai bírálat. Az odabaszós nyilatkozat eredőjét pedig nagyon könnyű megtalálni annak, aki az elmúlt hónapokban szerzett (vagy kitalált) egy pecsétszámot és regisztrált a webdokin. Esetleg jár orvosok, vagy más egészségügyi dolgozók társaságában. Vagy egyáltalán látott fehérköpenyest az elmúlt időszakban.
 
Az orvosok ugyanis csúcsra vannak járatva. Nap, mint nap választásra kényszerülnek a hippokráteszi eskü (mindig, minden körülmények között gyógyítani) magasztos szellemi régiói és az OEP-finanszírozás sokkolóan pénzügyi, földhözragadt szemlélete között. Ha elküldik a beteget, megszegik az esküt. Ha ellátják, akkor azt nem fizeti ki a biztosító, aztán csődbe megy az egész kórház, rendelőintézet, kóceráj. Nem a levegőbe beszélek, konkrét számok is vannak. A salgótarjáni kórház adóssága 500 millió forint. A szentesié 800. Például.
 
Horváth Ágnes meg eközben arra olyan kurva büszke, hogy először a rendszerváltás óta kijött az OEP-büdzsé az első negyedévben. Sekély e kéj. Mert, kedves Ágnes, ahhoz nem kell szakértőnek lenni, talán még csak felső tagozatba se kell járni, hogy ismerjük a spórolás ősi módját, mégpedig azt, hogy nem adjuk ki a pénzt. Ez nem gazdálkodás, ez nem reform. Ez egy nagy büdös lófasz! Szégyen, hogy még van képe felvenni érte a fizetését.
 
Ott tartunk, hogy ma a kórházak két szerepben próbálnak túlélni. Ha súlyponti kórházak lettek, akkor meg kell válogatni, hogy melyik beteget küldik el a fenébe, hogy ne legyen milliós hiány a havi keretben. Ha meg nem lettek azok, akkor ott állnak üresen, kapacitásuk, erőforrásuk kihasználatlanul.
 
Én még emlékszem arra, amikor az volt a kérdés, hogyan szereljük fel a kórházakat minél minőségibb cuccal, hogy javuljon az ellátás. Nem volt olyan kurva régen, még pár éve ez volt a tendencia. Ezzel szemben ma az a divat, hogy hagyjuk ott rohadni a százmilliós felszerelést, mert a használatát nem fizetik ki.
 
Ha én, legálisan, rendezett, tiszta TB-jogviszonnyal bemegyek a kórházba, hogy ugyan mérjék már le a csontsűrűségemet, mert lehet, hogy ebbe fogok belehalni jövőre a háziorvosom szerint, azt mondják ,,persze, természetesen, 2010. augusztusra van időpontunk, jöjjön vissza." Pedig kapacitás (gép, felszerelés, ember) van rá. Kórház van hozzá. Egyedül OEP támogatás nincs elég.
 
Pedig a nem is kevés TB-t frankón vonják minden hónapban a kibaszott fizetésemből. Éger szerint ezzel - a pénz szándékosan rossz felhasználásával, és elbaszott ütemezésével - akarják előkészíteni a több biztosítós modellt. Hogy amikor a tisztelt balfasz szavazópolgár majd nagyon sipákol, hogy legalább a töredékét kaphassa vissza annak a pénznek, amit évek, évtizedek óta, a megkérdezése nélkül levonnak tőle, akkor majd mondhassák széttárt karral, álszenten, hogy ,,Jaaaa, de mi mondtuk, hogy az állam rossz gazda. Majd az Allianz, meg a Provident jó gazda lesz." És minden esély megvan rá, hogy a balfasz polgárnak nem esik le, hogy állam=szakterületek, politikák, amelyeknek vezetője van. Történetesen az egészségügyben a vezetőt éppen Horváth Ágnesnek hívják. Aki arra esküdött föl, hogy a magyar kormány tagjaként legjobb tudása szerint alkotmányos jogainkat garantálja. Mint amilyen például az egészséges élethez való jog.
 
Tisztelt miniszterasszony! Vajon például abból a havi hét és fél millió forintból, amelyet egy bukott holland miniszter faszának fényesre szopására költ a költségvetés, kijönne-e az a plusz öt koraszülött magzat, aki amatőr módon a hónap végén látta meg a napvilágot a salgótarjáni kórházban? Azokról pofázom, akiknek az OEP nem fizeti ki az ellátását, pedig a szüleitől azért levonják azt a kibaszott TB-pénzt. Nem? Akkor lenne olyan drága megmondani a szüleiknek, hogy az ő gyermekük életben tartására nincs szüksége az államnak? Egyúttal a budapesti illetékes kórház 200%-on pörgő koraszülött osztályán is, ha lenne szíves tenni egy ilyen kört!
 
Nem Mikola agymenéseire kell figyelni első sorban, hanem a szakmára. Merthogy egyelőre még nem ment ki az egész nyugatra dolgozni. Még van pár marha, akinek túlélés helyett az a célja, hogy jobb legyen az ellátás. Akiknek - a miniszterrel ellentétben - még szakmai tapasztalata is van. Nem lehet a szőnyeg alá söpörni a véleményüket. Vagyis, lehet, de aztán ne tessék csodálkozni a reakciókon.

11 komment

Címkék: vélemény politika szdsz orvos egészségügy gondolatébresztő horváth ágnes abszurdisztán oep éger istván

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr6798140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arvisura · http://turoczi.blog.hu 2007.06.14. 09:21:15

Először azt hittem, hogy Horváth Ágnes fél szeme üvegből van és azért csillog. Mostmár azt gondolom a valóságtól elrugaszkodott narkós, vagy teljesen vak. A közelmúltban beszéltem egyik operáló orvosommal (gyomorműtét), és újságolja: mehet 400 kilóméterrel odébb, de a feleségének nem lesz munkahelye, a két fiának ennyi kilóméterre kerül a főiskolája, a leendő intézményben a technika múlt századi, a bér minimál-kötelező,...
Most Ő betegeskedik, mert az ideg a gyomrára ment.
Én őszintén remélem, hogy a jövő heti vagy azt követő kormánydöngetés (ha lesz) elsöpri ezt a faroslemez - nőt. De ha valóban a libáskirályból csinálnak miniszterelnököt (Gordonka), a polgári titkokat meg a tehetséges Szilvási fiúra bízzák, akkor a a nem MSZ P agóniáját látjuk és az SZDSZ sorra kiherél bennünket. Megpróbálja még a nőket is

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.14. 09:25:06

Essen a fene beléd, Rák, megelőztél, épp ilyesmiről akartam írni! Nem baj, akkor megírom másképpen. Éger Istvánt azért annyira ne féltsd, meg a kamarát se... Neki havi 800 ezer volt az elnöki pénze (vagy még most is), annyiért már könnyű ugatni. A kamara azért komolytalan, mert az orvosok érdekében szélsőségesen elvtelen dolgokra képes. Például: nem etikai vétség aljas módon, vezetői posztot kihasználva a hirtelen meghalt kolléga állását órákon belül elfoglalni (se pályázat, se semmi, holott arrafelé ez volt a hagyomány), viszont etikai vétség mindezt nyilvánosságra hozni. (Persze a bíróság ezt a döntést a kukába dobta, de a kamara egyszerűen becsukta a fülét ekkor.)

Horváth Ágika egy ostoba hájfejű arrogáns picsa, aki olyan hülye, mint a hintaló, de cserébe kellően pimasz. Nem való másra, minthogy megkefélje egy éhes rotweiler, aki aztán meg is enné, ha végzett...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.14. 11:11:09

Persze, Éger is megéri a pénzét, meg a szakma is megosztott - de egy posztba nem fér bele minden.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.14. 23:33:20

Mondjuk csak tényleg rendkívül és nagyon halkan jegyzem meg, hogy az orvosi kamara elnöki posztja bizalmi és presztízsposzt volt. Aki ezt megkapta, az eddig soha nem vette fel a fizetését. Az első a mostani elnök. Nem véletlen, hogy most indultak el az egészségügyi reformok.

Másrészt. A legnagyobb hiba az érdekvédő szervekkel való negatív kommunikáció. Ezzel a helyi érdekeket nem veszik figyelembe, és baromságokat csinálnak, mondván, minél többet egyeztetnek az érdekvédőkkel, annál inkább vérzik a reform. De semmit nem beszélni sem megoldás.

Harmadrészt. Az egészségügy kolosszálisan szörnyű állapota a reformok miatt felszínre került. Fontos megkülönböztetni azokat a problémákat, amiket a reform okoz, és amik már eleve adottak voltak, csak most nyilvánosak lettek. Az OMSZ pl. mind a mai napig egy 60-as évekbeli mágnestáblán tologatja az aktív mentőket, és kétnapos szabadágyas adataik vannak... Nevetséges.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.06.14. 23:34:31

Ja, és még soha életemben nem találkoztam még olyan emberrel, mint a Horváth Ágnes. Soha egyetlen nőt nem láttam még, akiből ennyire mélységesen mélyen hiányzik az empátia. És még pofátlan is. Legrosszabb párosítás.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.15. 08:48:47

Tetra, a mágnestábla nem rossz, az legalább működik mindig, nem kell áram se hozzá.

Rák, csak a címedből ítélve: ezek szerint most már biztos vagy abban, hogy okosan fogsz meghalni? Azért ez nem 100%!:)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.15. 09:51:12

Ez csak egy szójáték.. érted Éger azt nyilatkozta, hogy az a cél, hogy ,,bután és hamar haljunk meg". Erre utal a cím.

Tetra: teljesn egyetértek. Talán azt is hozzátenném, hogy ez a rendszer csak azért maradt eddig működőképes, mert az orvosok többségének empátiája, meg elkötelezettsége nem engedte összedőlni. Most pont ez ment tönkre.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.15. 10:39:48

Rosszabb, kedves Rák. Épp a megmaradó szakmai tisztesség öli halomra a nyugdíjasokat. Tegnapra (preMolnár állapotot értve ezalatt) eljutottunk oda, hogy pl. 70 éves is kapott vesét. Kurvadrága dialízis és szar permanens haldoklás évekre megoldva, az átültetés ugyan drága, de messze nem annyira, mint a dialízis.

Most a doktoroknak kell a várólistát szakmai alapon megcsinálni. Ha becsületesek - és a többség azért az - a húszéves leállt veséjű előbbre kerül, mint a nyugdíjas. Mivel a fatális glomerulonephritisek és hasonlók jelentkezési aránya közel állandó, mindig lesz új húszéves vesebeteg. Miközben nincs pénz, csak fele annyi műtétre (vese az még volna is...). Vagyis: a hetvenéves mada dializált permanens haldokló.

A doktorok talán akkor fognak fellázadni, amikor majd arról is dönteniük kell kapacitáshiányban, hogy KIT NEM DIALIZÁLNAK - mint harminc-negven éve... Vagyis, amikor lényegében meg kell ölniük a nyugdíjas beteget.

bukovics 2007.06.16. 13:22:15

a mai Magyar Hírlapban Papp Lajos írt szívszorító levelet az országgyűlési képviselőknek, valamint az Ágikának.

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=130766

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.16. 18:44:47

Ez a levél elképesztő. Horváth Ágnes ennyire nincs képben szakmailag. Nem tudja, hogy az eljárást, amelyet kint alkalmaznak, már rég használják itthon is.

Hogyan lehet valaki ilyen zéró szakmai tudással szakminiszter? beszarás.


süti beállítások módosítása