Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Kikaptunk Görögországban

2007.06.03. 18:05 Oroszlán Fóka

Nos külső szemlélő mondhatja azt, főleg, ha csak az eredményt nézi, hogy az Európa bajnok otthonában nem gáz kikapni 2 góllal. Igen, lehetséges. De nem így! Focistáink tragikomikusan futballoztak. Egyetlen helyzetünket is úgy sikerült összehozni, hogy a görög védő bénázott egy akkorát, mintha a traktorosok-szerelők derbin lenne, kissé pityókásan. Sajnos Gera is úgy állt hozzá a helyzethez, mintha ő is egy sörmeccsen lenne. Elképzelés nélkül rúgta a kapusba a labdát. Majd kaptunk két gólt, s már elég korán a 29. percben kialakult a végeredmény. S valljuk be őszintén, ez még mindig elég szerencsés, hiszen a görögöknek a gólokon kívül is volt 2 kapufájuk, valamint Végh Zoltán is többször mentett bravúrral. Ezzel le is csengett a mérkőzés, gondoltam én, de reggel elolvasva Várhidi Péter interjúját megint felidegesítettem magam. Álljon itt most három részlet a kapitány szavaiból, s szokásomtól eltérően fűznék hozzá kommentárt is.

„Bosszantó így kikapni, mert nagy egyéni hibák előzték meg a görögök góljait”

Igen, drága kapitány úr. A görög válogatottnak a gólon kívül volt még írd és mond 4 olyan helyzete, amelyikből bármikor gól születhetett volna, ha egy kicsit jobban koncentrálnak. Ezen kívül, ha ennek a görög csapatnak az lett volna a dolga, hogy 5 góllal verjék meg a mieinket, akkor 5 góllal vernek meg minket. Szóval ne tessék azt mondani, hogyha nem kapunk 2 ilyen szituációból gólt, akkor kihúzzuk a meccset, ne adj Isten, még nyerünk is. Nevetséges!

„Null-nullnál Gera hatalmas ziccert hagyott ki, ha belövi, minden másképp alakulhatott volna. Aztán gyorsan kaptunk két, védelmi hibából esett gólt”

Igen Gera hatalmas helyzetet hagyott ki, ez tény. De mi az, hogy HA BELÖVI? Ha öreganyámnak töke van, akkor öregapám, tudom. Egy életre tessék megtanulni a HA meg a VOLNA, nem való „szakember” szájába. HA ez elfogadható indok lenne, akkor meg tudnám magyarázni simán anyáméknak, miért buktam meg a vizsgán. Drága Édesanyám! Ezúton is üzenem neked, ha többet tanultam volna és a vizsgára, és nem bukok le a puskázással, akkor minden másképp alakulhatott volna. A következő mondata maga a tökély: Aztán gyorsan kaptunk két, védelmi hibából esett gólt. Jó, legyen az első gólnál, nem hibáztatom, mert az Bodor tutyimutyisága volt. És egyébként sem lehet ellőni egy játékos lábai között a labdát, azt blokkolni kell, arra nem számíthat a kapus sem. De a 2. gólt egyértelműen Várhidi miatt kaptuk. Történt ugyanis, hogy a magyar válogatott érdekes taktikában ment fel a pályára szombaton este. Mindenki úgy gondolta, hogy majd 4-3-1-2-es felállásban fogunk futballozni, ahol Hajnal Tamás lesz a két csatár mögött, és ez a felállás fog átalakulni védekezésben 4-4-1-1-re. Ebben a szisztémában Hajnal visszajön a középpályára és Gera is visszajön, csak Priskin marad, elöl. Ezzel szemben mi történt? Fordítva játszottuk a két szisztémát! Támadásban voltunk 4-4-1-1-ben, amivel teljesen megöltük a támadójátékot, míg védekezésben (mondván, hogy labdavesztés után majd gyorsan visszaszerezzük és letámadunk) használtuk a 4-3-1-2-őt. Sajnos ebből született a 2. gól, hiszen ebben a hadrendben nem értünk oda a szélére és a görög jobbhátvéd Szeitaridisz olyan simán gyalogolt be a kapunkig, mintha nem vettük volna őt komolyan. Bodor bent védekezett, Tőzsér, akinek meg kellett volna állítani a görögöt a taktika, illetve a letámadás miatt máshol helyezkedett és Hajnal, aki kisegített oldalra lepattant a védőről (nem csoda van köztük alsó hangon is 15 kiló). Szóval a 2. gól a kapitányunk taktikai balfácánsága volt.

Jöjjön a 3. idézet, amelytől negyed órát kapartam a falat.

„Ezzel együtt időnként jól játszottunk, egyes időszakokban a középpályán sikerült mezőnyfölénybe kerülni, amit meg is próbáltunk kihasználni, de a nagyon jó futballistákból álló Európa-bajnok ellen most csak ennyire voltunk képesek.”

Jól játszottunk? Akkor csak egy kérdésem van. Mihez képest? Mert szerintem tegnap este a ciprusi pincérekből verbuválódott öregfiú csapat is megvert volna minket. Az pedig, hogy a középpályán sikerült megtartanunk a labdát, annak volt köszönhető, hogy a görög csapat tudta mennyi kell neki a győzelemhez, és inkább nem futották ki magukat. Nem támadtak minket le olyan sűrűn és nem erőltették a kontrákat sem. Pihentek az olyan meccsekre, aminek tétje is van.

Egy gondolat erejéig kitérek a Huszti-ügyre is. Nyilvánvaló nem tudhatom, de én azt mondom, ha Huszti tegnap este ott van a pályán, akkor a 2. gólt nem kapjuk, mert ő inkább a vonal mellett érzi jól, magát és nem csámborog középre annyit, mint Tőzsér Dani. Valamint talán a támadójátékunk is jobb lett volna vele. Kedves Várhidi úr, ez az a HA, meg VOLNA, amin érdemes elgondolkozni, s talán félre kellene tenni a büszkeséget, mert, ha ez így megy tovább, akkor nem lehet sokáig takarózni a fiatalítással sem.

Utóirat: Huszti Szabolcs ügyéről, addig szándékosan nem írok, amíg nem lehet ismerni mindkét álláspontot. Szabi már elmondta a véleményét az esetről, s az MLSZ azt ígérte, hogy a norvég meccs után fognak reflektálni az ügyre. Meghallgatva mind a szövetség, mind Huszti véleményét nyilvánvalóan egy objektívebb képet kapok az egészről, addig felesleges vádaskodni.

14 komment

Címkék: sport foci várhidi

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr8891893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

güell (törölt) 2007.06.03. 18:02:55

elsoo
szar meccs volt es varhidi megint magyarazkodik. remekul lecserelte az egesz csapatot fiatalokra - most johetne valaki helyette is aki meg tudja oket jatszatni.
mi az a huszti-ugy amugy? van huszti-ugy?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 18:09:45

Huszti nem játszhatott a válogatott kezdőcsapatában, ezért otthagyta őket. Jelenleg is arról szól a vita, hogy a játékos hisztizik, vagy tényleg neki van igaza, illetve, hogy ez mit jelentett volna a válogatott szempontjából. (Hasonló volt a Koman Vladimir ügy, amiről az archívumban "Lehetőségeink fogságában" találsz írást Fóka tollából.)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.03. 21:34:41

Fóka, legközelebb ha meccs lesz gyere sörözni - de úgy, hogy a tévét be se kapcsoljuk, pl. rúgunk egymásnak kapura, stb. Egyrészt magasabb lesz a színvonal, másrészt jobban fogjuk élvezni, harmadrészt egészségesebb, negyedrészt nem üt meg téged a guta.

Arvisura · turoczi.blog.hu 2007.06.03. 21:57:09

A magyar foci csak volt. Élő emlékművekké váltak Grosicsék. Amit itt labdakergetés - de inkább pénzmosás- címén 3-500 ember előtt a fűben a "sztárjaink" művelnek, és a belőlük jól megélő here-szakemberek (fel az MLSZ csúcsáig), szóval az milliós fizetések a semmiért. A szakszervezet, a pápa pisilője, meg a magyar foci az a három dolog, ami fölösleges. Kár idegesíteni ilyen fajankókon magunkat. Várhidinek is van két köre, aztán jön egy másik ámokfutó.

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.03. 22:06:03

Molnargoreny meggyőztél :) bár ha mi Rákkal elkezdünk sörözni az hidd el nem túl egészséges :) de értem mire céloztál:)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.03. 22:19:41

Arvisura: A foci a világon mindenhol pénzmosás, vagy legalábbis nem tiszta. SŐT! Minden profi sport! Én azt nem értem meg, hogy aki Magyarországon gazdagszik meg fociból, hogy nem képes felfogni, hogy az ő saját érdeke is azt diktálná, hogy minőségibb játékoz lássunk -- ő is többet szakíthatna így!

Egyszerűen nem éri meg ilyen szar szinten tartani a focit, és ezt igazán beláthatnák azok is, akik pénzelik.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.03. 22:21:37

Jé, Arvisura, te is pénzmosásnak véled az egészet? Pont épp valami ilyet írtam saját blogomon nemrég a fociról - nagyon egyetértünk.

Kedves Fóka, értem a célzást, de úgy gondoltam, hogy rugdoshatunk közben magunk is, úgy már egészséges - ha meg picit túllősz a célon, hát az mondjuk vesetorna, az is kell néha:) Komolyra fordítva: emlékszem még, amikor a Videoton bejutott az UEFA-döntőbe és egy-két barátommal üvöltözve néztük a meccseket, ki nem hagytunk volna egyet sem. Most legalább két éve egyáltalán nem néztem magyar focit, de nem is hiányzik. Huszti vagy nem Huszti: itt nemhogy egy fecske, de egy egész felhőnyi fecske nem csinálhat nyarat. A válogatottak is szarnak az egészre, mert ha megsérülnek, kikerülnek a külföldi kezdőből, és az nekik nem éri meg. Jelentkezzünk válogatottnak, mi legalább lelkesen játszanánk!

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.03. 22:45:24

igen, aki megsérül az nagyot bukik, mert elesik a külföldi meccspénzeitől... s mint írtam mindig az egyéb juttatások érnek sokat. ja és ha mi jelentkeznénk a magyar válogatottba nem lógnánk ki a sorból, mert káromkodni, köpködni és fetrengeni a földön mi is tudunk, nemde? :) amúgy nem is olyan régen Kisteleki volt az Újpest edzője (jelenleg MLSZ elnökünk), akkor mondta, hogy olyan kevesen vagyunk, hogy a postást is be akartuk öltöztetni, mert reménykedtünk, hogy próbajátékos :)... s ezt lenyilatkozta. ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha jelentkezünk az MLSZnél lehetünk válogatottak. Csak anyum miatt nem megyek, mert sokat csuklana :)

Zoli (SSDB) 2007.06.04. 01:30:15

Amilyen pocsékan játszottak a mieink (mint eddig), nem is várhattunk mást. Nem tudom most mijeza sok egyéni hiba meg... maszlag. Eddig is megvolt ezen keleltt volna változtatni de u érzem nem csáltak semmit. A 2-0-nak inkább örülhetünk, h "csak" ennyi...

j.j.b. 2007.06.04. 01:46:33

Szerintem a magyar konda csak szereti a falloszt ketpofara!!!

Valens 2007.06.04. 08:12:00

Az a nagyon nagyon szomorú helyzet, hogy ez a görög csapat eszméletlenül gyenge volt.. semmi tudatosság, közük nincs a focihoz, ezt a csapatot egy középlaza válogatottnak 6-0 ra le kellene győzni. Egy gyengébb válogatottnak 2-0 ra minimum. Erre kapunk kettőt. El kell,hogy mondjam, amióta focit nézek, a magyar labdarúgás még nem volt ilyen alacsony szinten.Remélem lesz még jobb is.

Oroszlán Fóka · http://kiralyrak.blog.hu/ 2007.06.04. 16:01:20

kedves Valens azt mondod, hogy: ezt a csapatot egy középlaza válogatottnak 6-0 ra le kellene győzni. lehet, bár mondom annyit fociztak a görögök, amennyi kellett nekik, félek ezt kimondani, de tartalékoltak(?) Moldova ellen, mert komolyabbnak érzik őket(?). S csak, hogy milyen érdekes a foci álljon itt néhány eredmény: Görögország-Magyarország 2:0; Görögország-Törökország 1:4; Bosznia-Törökország 3:2; Bosznia-Magyarország 1:3 akkor most mi van? egy ilyen csoportban, ahol ennyi a keresztbeverés, miért nem lehetünk legalább közelebb a továbbjutó helyek valamelyikéhez? Meg is válaszolom: Azért nem, mert elkúrtuk, nem kicsit nagyon!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.06. 12:45:21

Kedves Fókám, Isten mentsen meg minket a második helytől (na jó, már megmentett): mert aztán jönne megint a két meccsen tucat gólt kapunk szindróma...


süti beállítások módosítása