Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Nagytakarítás Gyurcsány-módra

2007.06.01. 13:35 Király Rák

Az Info Rádió értesülései szerint, amelyről az Index is ír, hamarosan távozhat posztjáról Szilvásy György a nyári kormányátalakítás folyamán. A nyári kormányátalakítás szükségességéről május 21.-n írtam, Szilvásy menesztését először a Vuduköztársaságban, majd a Tehetséges családokban kértem.
 
Határozottan jobb csapat kezd kialakulni Gyurcsány körül, ha a tendencia így folytatódik. Takács Albert végre talán szakmaiságot vihet az IRM szervezetébe, Kiss Péter pedig szintén remek kancellária-miniszter lehet. (Kiss Péter az imént találgatásoknak nevezte a személyét illető híreket. Mindegy. Szinte bárki jobb, mint Szilvásy.) Közben Sólyom László is a szakmaiságot hangsúlyozza az új ombudsmanok jelölésénél. Lassan talán igazi lehetősége lesz a megfelelő embert a megfelelő pozícióba-politikának.
 
Állampolgárként csak üdvözölni tudom a dilettánsok menesztésének tervét. Gyurcsány láthatólag azt is felfogja, hogy belső ellenségeivel csak úgy számolhat le, ha pozíciókat ad nekik. Azonban ez kettős kockázattal jár: egyrészt a régi barátokból könnyen lehet ellenség, másrészt az új barátok is hamar elárulhatják. A megoldás, miniszterelnök úr, az, hogy ne adjon rá okot. Legyen vele tisztában, hogy a pengeélen táncol, de ragaszkodjon ehhez a politikához, ha kormányon szeretne maradni a következő ciklusban is.
 
A tegnapi Figyelőben rövid interjú olvasható az MSZP-s Baráth Etelével, aki Bajnai Gordon elődje volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (akkor még Hivatal) élén. A tapasztalt politikus két mondatban kommentálja az őszödi beszédet, azonban nem akármilyen kettőben. Azt mondja ugyanis:
,,Jól fel is idegesítettem magam rajta [a beszéden], olyannyira, hogy utána autóba ültem és hazahajtottam. Nem hiányzott a letolás, mert a vádakkal ellentétben szerintem én nem kúrtam el semmit."
Sorba kell hát venni azokat az embereket, akik viszont igen. Még akkor is, ha konkrétan látszólagos felettesüktől kaptak erre utasítást. Veres Jánosnak például ott kell lennie a következő átalakítás során lapátra kerülők között. Nem lesz egyszerű visszaszerezni a régi gloire-t, az ugyanis megkopott. Nem kicsit, nagyon. Azonban egy politikusnak meg kell próbálnia, ezért kapja a fizetését választóitól, és az őt hatalomra juttató üzleti erőktől.
 
A Fidesznek is változtatnia kell politikáján ahhoz, hogy előnye ne kopjon meg. Elsősorban támogatnia kell a Sólyom (aki végülis az ő köztársasági elnökük) által jelölt ombudsmanokat. Ha meg is fogalmaznak Gyurcsány új embereivel kapcsolatban kritikát (mert őket meg ezért fizetik a választóik és a körülöttük lévő üzleti erők), az legyen okos kritika, amelyben benne van az is, hogy lehetett volna jobban csinálni. Sok tehetséges szakpolitikus van a Fideszben is, ez nem lehet akadály.
 
2010-re olyan országot szeretnék, amelyben a politikai erők feladják az ,,én többet adnék" licitversenyt, és belemennének egy ,,én jobban csinálnám, sikeresebb országot építenék" licitversenybe. A hosszú évek alatt keményen elbaszott renomét csak így lehet visszaállítani mindkét oldalon, de főleg a balon. Az osztogatós politikára az értelmesebb emberek egyre kevésbé vevők, ez meglátszik a bizonytalan pártválasztók körének szélesedésében is. Ők ugyanis nem mind rejtőzködő szavazók, és még ha inkább balos érzelműek is - megnyerhetők. Sőt, arra várnak, hogy valaki végre próbálja őket is megnyerni.

4 komment

Címkék: vélemény politika mszp orbán fidesz gyurcsány gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr8090604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VIII. Nagyapó 2007.06.01. 13:39:38

A titkosszolgálatot azért meghagynák Szilvásynak...

Takács Albertről amúgy mit tudunk, ami miatt ilyen bizakodó vagy?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.01. 16:39:55

Nos, elsősorban Petréteihez képest vagyok bizakodó. Takács talán képes lesz valamennyire békét teremteni a tárcánál, erre az utal, hogy sem a KDNP sem az MDF nem bírálta.
Takács szakmai tekintélye is erősebb, mint Petréteié. Sokkal jobban indul ezért nálam, mint Petrétei, és főleg sokkal jobb megoldás, mintha visszacsatolnák a rendőrséget Lamperth mamutminisztériumához.
Meg én már csak ilyen bizakodó kölök vagyok, mondjuk sajnos sokszor is faragtam rá. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.02. 01:24:07

Kedves rák, kedvellek, de naiv vagy. Vedd észre az antagonisztikus ellentétet. Takács eddig az állampolgári jogokat védte, most meg a fenti jogok csorbításáért elsősorban (és az utóbbi időben rengetegszer) felelős testületek politikai vezetője lesz. A prostituálti hivatás szerintem nehezen gyakorolható a szűzhártya megtartásával. Vagyis: vagy eddig volt puha (az volt, egyébként), és nem sokat ért mint viceombudsman, vagy ha emberi jogi beállítottságú, akkor két perc alatt mennie kell. Azt azért mégsem hiheted, hogy Gyurcsány most saját hatalmát akarja visszaenni, és az lesz az utasítás a miniszternek, hogy dugassa el a gumibotokat meg a viperákat?!...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.02. 01:33:16

nem visszaenni, visszavenni, elnéztem sry


süti beállítások módosítása