Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Új tévéadók ősztől I.

2007.05.29. 11:13 Király Rák

Szakmai weboldalakon már olvashatunk róla, milyen magyar nyelvű tévéadókat terveznek indítani a közeljövőben a legnagyobb multinacionális tévétársaságok és a kisebb magyar vállalkozások hazánkban. Minden ilyen indulásban benne van sajnos az MGM-hatás veszélye, ugyanakkor a lehetőség is, hogy tényleg minőségi televíziózás alakuljon ki hazánkban.

Az MGM (Metro-Goldwyn-Mayer, vagyis az oroszlános stúdió adójának) indulását tavaly heteken keresztül promotálta a UPC, aztán kaptunk valami rakás szart, egy 30-40 éves, rég lejárt licencszű filmeket random módon játszó csatornát, amelynek remek helye lett a 62-es programhelyen, a Story TV és a Zone Romantica között. Kijelenthetjük tehát, hogy önmagában a választék bővülése még nem feltétlenül siker. A Királyrák ezért összegyűjtötte az új tévétársaságok lehetséges buktatóit, amelyeket érdemes lenne elkerülni. Azért most, hogy legyen még idő felkészülni az elkerülésükre.

Kétrészes írásunk első részében lássuk hát, hogyan bukhat meg Magyarországon az Akadémiai TV, a 13th Street, a Comedy Central Hungary, az HBO Comedy, és a KidsCo. Az MTV Europe Hungary, a Nonstop Kino HD, a Sci-Fi Channel, a reményteli nevű Ötös Csatorna, az Universal Channel, illetve a TV Iskola a következő részben kerül terítékre.

Az eredeti tervek szerint már nézhetnénk, valójában leghamarabb idén ősszel indul a Magyar Tudományos Akadémia saját ismeretterjesztő adója. Ugyan a Mindentudás Egyeteme nem rossz, sőt néha kifejezetten hiánypótló élő, neten, rádión és tévén is követhető műsor, azonban egyelőre nem tiszta, hogy az Akadémia TV tévé hogyan lenne más, mint egy közpénzből fenntartott Spektrum. Tekintve, hogy államilag működtetett tévécsatornáink csapnivalóan szarok (még akkor is, ha a Duna időnként csillan egyet-egyet), az Akadémiának sem jósolok túl nagy jövőt. Kivéve persze abban az esetben, ha meghajlik a politikai akarat előtt, és naphosszat Gyurcsány/Orbán portréfilmeket sugároz, amivel mindenki jól jár, csak a nép nem, aki ezért is kétszer fog fizetni. Egyszer adót, amiből fenn akarják tartani, másodszor meg előfizetési díjat. 

Az NBC misztikus sorozatos adója, horrorokkal és scifikkel. És a tervek szerint ősztől nálunk is fogható lesz, részben szinkronizálva. Alapvetően nem rossz a terv, de már most, a bejelentést követően ott lebeg az AXN Sci-fi rettentően gyenge (akarom mutatni: költséghatékony) példamutatása, ráadásul az NBC rögtön konkurenciát is teremt saját magának, ugyanis a Sci-fi Channel elindítását is bejelentette. Valószínűsíthető ezért, hogy a 13th Street inkább horroradó lesz, amire végülis van igény. A siker titka az, hogy az NBC keressen egy olyan országot, ahol normális a médiatörvény, és délután is ömölhet a zombivér. Akkor talán van esély a film+ megszorongatására.

Ehhez az adóhoz fűzöm a legtöbb reményt, pedig előreláthatólag csak 2008.-ban fog indulni (ami a tapasztalatok alapján azt jelenti, hogy 2009. márciusban kezdődnek a tárgyalások). Egyrészt erre az országra nagyon is ráférne a naponta jelentkező magyar Daily show (Fábry kéthetente nem elég), ráadásul rengeteg jó magyar stand-upos tűnt fel az elmúlt hónapokban. Nomeg arra is hiába várunk, hogy a Cool lefordítsa az új South Park részeket, így marad ez a feladat az anyaadóra. Egyedül attól kell félni, hogy a magyar CC-t előbb-utóbb ellepi a Maksazoltán-sassjózsi-IHM szarömleny, akkor pedig továbbra is marad az amerikai website videóinak böngészgetése. Akkor már sokkal inkább néznék Dave Chapelle-t feliratosan, még akkor is, ha az archívum összes videóját kívülről fújom. 

Hugh Grant non-stop, meg szupercuki Julia Roberts, kár is beléjük a szó. Engem egyébként a kódolatlan hétvégék győznek meg mindig arról, kár előfizetni erre az egészre.

5., KidsCo 

Persze, hogy szükség van egy újabb meseadóra a Cartoon Network, a Minimax, a Jetix, meg a Nickelodeon mellett. Kihagytam valamit? Ja igen, a Boomerangot, amely régi CN műsorokat ismétel. Inkább focizzon/babázzon a kölök, mintsem rajfilmekbe ágyazott reklámokat nézzen, és méregdrága játékokért nyaggassa a szüleit. Megvan egyébként a csatorna neve? Kids Co., azaz kb. Kölkök Bt. Eladó a gyerek könnyen befolyásolható gondolatvilága, megveszi a Martell, a Habsbro, a Burago és a többiek. Ez is az igazi veszély része, nem csak a pornóadók. Sőt!

7 komment

Címkék: média ortt

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr9588665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RMP 2007.05.29. 18:29:01

Lengyelországban úgy látom már van Comedy Central, viszont sajnos Daily Showt oda nem vittek. Németországba mondjuk igen, nem tudom a mienk melyik minta szerint meg majd.

Van viszont a lengyel CC-n South Park, Gotowe na wszystko (ami Született Feleségek), Sex w wielkim mieście (ami Szex és New York), meg Frasier meg Saturday Night Live.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.29. 18:33:41

Eh, a Frasier-t már a TV3-on sem nagyon csíptem.. kicsit gáz, ha több tíz éves sorozatokkal akarják kiszúrni a szemünket..

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.05.29. 20:14:50

A horroradó jól hangzik, csak filmeket adjanak, ne gagyi sorozatokat. A többinek én sem látom értelmét, rajzfilmesből meg tényleg túl sok van már most is. Vicces, hogy pornót viszont csak aranyárú prémiumban adnak, itt vidéken a UPC úgy is csak egyet (Private Gold), nagyon lobbizhatnak a gyermekvédők.

ThomYerk 2007.06.04. 17:33:00

kár h mtv2 meg csak upc directen van, mer nem akarok egy bazi tányért felrakatni csak azért...mongyuk egy kis zenei nevelés nem ártana, de gondolom a magyarnak jó a viva is, éljen!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.06.04. 17:47:12

A Comment.com cikke szerint zeneileg érettebb adó lesz az MTV, mint amilyen a Viva volt. Mondjuk egyrészt nem nehéz, másrészt kicsit félek attól, hogy ez remek alkalom lesz Viva Kristóf második coming outjára, hogy ő valójában punk. De én már csak ilyen félénk vagyok. :)


süti beállítások módosítása