Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) video (4) videó (19) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Antallról jót, vagy... rosszat

2007.05.24. 12:46 Király Rák

Van ugyebár az a közkeletű közmondás, hogy halottról jót, vagy semmit. Ez nyilván megfelelő érve a fonnyadt nagynéniknek, amikor a családi vacsoránál a részeg távoli rokon megjegyzi, hogy azért mégiscsak egy sunyi alak volt a nagyapa. Lopott, csalt, elkurvázta meg elkártyázta a vagyont, és úgy egyáltalán.

A Magyar Köztársaság első miniszterelnöke esetében azonban a kritikának is bőven kellene, hogy helye legyen. Hiszen a jobboldali idol, akit Dávid Ibolyáék rendszeresen rángatnak elő a kalapból, ha meg kell határozniuk önmagukat, rövid elnöksége alatt olyan érdemi hibákat követett el, amelyek a mai napig, több mint tíz év távlatából is fogva tartják az országot. Egyáltalán nem véletlen, hogy a kormányzás után, 1994-ben, elképesztő mértékű győzelmet aratott az MSZP, olyat, amilyet azóta még soha.

Az MDF pedig szépen eltűnt volna a süllyesztőben, ha nincs a Fidesz, amely valami furcsa perverzió által vezérelve szeret dilettáns és életképtelen, bukott pártokat újra életre hívni. Ilyen volt az MDF és ilyen most a KDNP. A következő valami kisgazdapárt lesz úgyis.

Az Első Miniszterelnök székének, hivatalának kijár a tisztelet, azonban a személynek nem feltétlenül, hiszen ő nem nőtt fel a hivatalához.

Antall kisebb hibája, hogy nem nézett szembe a múlttal. Nem is próbált megoldást keresni azokra az országot szétfeszítő és megosztó konfliktusokra, amelyek a diktatúra éveiben felhalmozódtak az emberekben. Megmondóember és bölcs szerepében tetszelgett, amikor az ország egyik felének pont ebből a fajta vezetőből volt elege. A másik fele meg megszokta, hogy ott van ugye az az ember, aki okosnak hiszi magát, de legalább olcsó a kenyér meg a gázfűtés. Ismerjük a taxisblokádban kimutatkozó következményeit ennek a politikának.

A nagyobb hiba az, hogy nem mutatott utat az ország jövőjére nézve. Románia, ha majd belepusztult is, de visszafizette szinte a teljes államadósságát. Szlovénia társadalmi egyességek és paktumok sorával jutottak oda, ahol most tart, jóval előttünk. Pedig mi hamarabb és nagyságrendekkel jobb helyzetből kezdtük. A horvátok társadalmi megegyezéssel jutottak el oda, hogy a mai napig viszi oda fél Európa a pénzét. Csehország ugyanolyan megosztott, mint amilyenek mi vagyunk, de legalább nem herdálta el nemzeti vagyonát. Antallék megindították az értékek kiárusítását. ,,És közben egyébként nem csináltak semmit."

A nemzeti érdeket egyébként szintén Antall helyezte látványosan a nemzetközi érdek alá, mutatva utat ezzel Medgyessy Péternek az EU-tárgyalások hathatós lezárásához. 

Tavaly, amikor az antalli eredetű hibák az eddigi legnagyobb válsággal fenyegettek, az Antall-özvegy megalapította a volt miniszterelnökről elnevezett díjat, amelyet tegnap megkapott a volt 3/2-es tiszt, mostanában hazabölcse szerepben tetszelgő Boross Péter. Így, ha van, aki ünnepel is, az Antall József-díj azzá vált, amivé rendeltetve volt: a tehetségtelen rendszerváltó politikusok jutalmává.

Boross azt mondta, meg kell találni azt az arany középutat, amelyet Antall mindig is szorgalmazott. Én azt mondom, isten ments, hogy visszatérjünk ahhoz a mindenkinek jót akarok politikához, amellyel Antall végülis az egész társadalom számára maradandó veszteséget okozott.

A Királyrák az elkövetkezendő két évben javasolja a bizottságnak, hogy feltétlenül kapjon díjat Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, és a káeurópa legrosszabb adórendszerét ránk szabadító Kupa Mihály is. Díjazzuk méltatlan politikusainkat, miért is ne...

16 komment

Címkék: vélemény politika mszp mdf 2007 gondolatébresztő abszurdisztán alapítvány antall józsef

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr4686393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.05.24. 11:21:51

Az a sztori megvan, hogy Antall szeretett volna az újjászerveződő kisgazdapárt elnöke lenni. (Apja alapítója, és egyik utolsó vezetője volt a réginek.) El is ment az FkGP újraalakító gyűlésére, xszáz szavazat kellett volna, hogy valaki jelöltté váljon, de amikor Antall nevét olvasták, egy kéz sem emelkedett.
Átsunnyogott az MDFhez.

(A szavazati arány lehet, csak urbanlegend, nekem legalábbis elég hihetetlen.)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.24. 11:26:54

Sok ilyen sztori van, de azt hiszem Antall esetében bőven elég, ha a tényekre szorítkozunk, abból is van elég degradáló. Egyébként a rendszerváltás óta egyben nagyon ott van az elit: rengeteg jópofa összeesküvés-elmélet látott napvilágot :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.24. 13:01:57

Antall egy dologban nem volt negatív figura: nevezetesen, hogy valójában semmilyen igazi antidemokratikus húzása nem volt, bár folyamatosan ezzel vádolta a csahos balos sajtó. A taxisblokád és a tavalyi október kezelése közötti különbség magáért beszél. Sajnos, alkalmatlan volt miniszterelnöknek: tudós alkatú ember volt, aki egy békés, prosperáló országban talán lehetett volna jó vezető, de "harctéri viszonyok közt" nem tudott sikeres lenni. Más kérdés, hogy a paktum nagyon be is szorította, kevés lehetőséget kapott, és a betegsége (ami gyakorlatilag teljes működése alatt kínozta) sem segítette abban, hogy debatter legyen. Nem is volt felkészülve az övön aluli módszerekkel vívott küzdelemre.

Az értékelésed azonban bizonyos szempontból egyoldalú. Vesd össze Antallt az őt követőkkel: Orbán valamivel jobb teljesítményt nyújtott, de nem annyival, mint kellett volna. Horn, Medgyessy, Gyurcsány aligha lehet vita tárgya, hogy száz Antallt inkább, mint egyet ezen politikai hernyókból.

Mondjuk, valószínűleg jobban sikerül a dolog, ha én kapom meg a székét 1990-ben, de akkor még kissé fiatal voltam ehhez.:)

VIII. Nagyapó 2007.05.24. 19:16:56

Ami a románokat illeti, nem volt ott a rendszerváltáskor nagyon adósság, amennyire én tudom. Ceaucescu et. nem nagyon kapott hitelt a nyugattól, ezt nekünk bulizták ki (elsőnek) D-209-ék...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.24. 19:55:34

Nyilván máshonnan indultak, mint mi. Kevesebbet is kellett visszafizetni, de ők legalább visszaadták. Így van náluk 18% körüli GDP arányos adósságállomány, ami nálunk a 60%-t túllépi. A legszebb, hogy konvergenciaprogram (!) szerint ez az arány a 70% százalékot is túllépi 2008-ra, és 2010-re is 69% körül lesz csak.

Szóval amíg mi vettük föl a hiteleket, ők csökkentették, és inkább ez a lényeg, mint az, hogy honnan indultunk (a cikk szempontjából), de egyébként teljesen igazad van VIII. Nagyapó, már ami a Kádári adósságállományt illeti.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.24. 20:34:54

Molnár: nyilván vannak egyéni preferenciák a miniszterelnököket tekintve, ez mindenkinek személyes ügye, amit sokkal inkább a neveltetés, világnézet határoz meg.

A cikk tényleg egyoldalú, a másik oldal az, amit a sajtó éjt nappallá téve szajkóz, hogy húdejófej volt ez az Antal. Azt nem akartam megismételni. :)

Egyébként ez még egy fiatal blog, kapni fog itt még Orbán, Gyurcsány, Medgyessy, Horn, meg a következő miniszterelnök is, ha rászolgálnak, (és ha jóegésségben megérem. :))

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.05.24. 22:47:45

Hát, ha nagyon sokat fognak kapni, nem biztos, hogy nagyon jó egészségben megéred, ez egy ilyen ország. Lásd Tomcat.

Nem mondom, hogy nagyra tartom Antall teljesítményét, de igyekszem objektíven, lehetőségei és egészségi állapota kereti között értékelni - és az a tény, hogy mindenek előtt valódi demokrata volt (tán túlzottan is), az a kommunizmus után elsődleges fontosságú volt.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.24. 23:16:04

Tomcat aktuális ügyével kapcsolatban bennem leginkább kérdőjelek vannak, így addig nem is nagyon mondanék újabb véleményt, amíg nem zárul le az ügy.

Antaltól meg talán mást vártunk el...

gallicus 2007.05.25. 12:52:48

Van egy mondás amely mindig igaz:"AKI szereti a véreshurkát és a történelmet az ne legyen rá kiváncsi hogyan készül"Ez igaz Antallra is!Én egyáltalán nem tartom és nem tartottam olyan kiemelkedő képességekkel rendelkező embernek amivel az utókor,főleg,egyes politikusok felruházzák,felruházták,némelyik már valósággal isteniti!Egy ,mások által előtérbe tolt senki volt szerintem!Állandóan csak idézgetett hol Churchilltól hol Bibótól,ezek voltak a slágerek akkor,közben tele volt a kormánya is tányérnyaló ügynökökkel!Uralkodása ideje alatt megkezdődött az ország vagyonának kiárusitása bagóért,amit privatizációnak csufoltak!Ő pedig ezt pöffeszkedve,tétlenül nézte!SEmmihez nem értett,az ország kormányzásához egyáltalán nem,dohos molyszagu kacagányt viselő,multból itt ragadt valakihez hasonlitanám!AZ MDF huzta őt elő valahonnan,ők kóserolták és adták el nekünk,"szabadságszirupos"eszmével nyakonöntve!Fő propagátora és tanitványa aki követte őt,Boros ur,a csapos vendéglátós,aki Kádár idején dicsőitő cikket irta szocialista munkaversenyről sem volt különb!Ma már hiába "mosakszik" ő is!Antall egyébként Kádáréktól kapta meg a Munka Érdemrend aranyfokozatát,ahhoz pőedig hogy az Orvostörténeti Muzeum igazgatója lehessen,MSZMP támogatás kellett az "átkosban"Ugyhogy nem tudom miért istenitik!?Nyugodjék békében szegény,nem volt egy nagy államférfi,több kárt csinált szerintem mint hasznot az országnak!Halottról persze vagy jót vagy semmit illik mondani!A mostaniak sem különbek nála!Küldetéstudatu dilettánsok,a slepp jól megél ma is belőlük,a többi őket nem érdekli!ENNYI!

opera · http://bartosslajos.atw.hu 2007.05.25. 19:14:01

Antal eggyáltalán nem volt olyan szar. Nézd meg most a miniszterelnököt. Az MDF azóta süllyed le a béka segge alatti szintre mindenféle értelemben a kalapos néninek köszönhetően

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.25. 19:41:22

opera: Hamár szóba hoztad a kalapos nénit.. Miért van az, hogy Dávid Ibolya az antalli hagyományokra hivatkozik, az alapítók (akiket kizártak saját pártjukból) meg a lakitelki hagyományokra? Van különbség a kettő között? Szerintem van.

Pius 2007.05.26. 01:40:19

Az egeszsegi allapot nem kifogas. Ha nem birja, monnyonle.
Horn es Gyurcsany meg legalabb tett/tesz valamit, meg ha kenyszerbol is. Engem a tettek erdekelnek, nem a hangoztatott eszmek, pofazassal nem megy sokra az orszag.

dowNLoad 2007.05.26. 16:24:26

hahaha méghogy gy. ferenc tesz valamit, hát igen, zárójelbe az országot, államot, ha ez vmi fellendülésben lenne, akkor még ok. lenne de ha bármilyen globális probléma (árvíz/időjárási anomália/tőzsdekrach,...) beüt, akkor ki fog megoldást adni, kft-k, multicégek? Antall egy barom volt, aki min.100 Milliárd USD-vel károsította meg az országot (privatizáció), azért nem bűnözőt mondok, mert nem magának lopta, de ez nem mentség. Most az államadósság(külső+belső) majdnem a 10szerese az 1990-esnek! Hol a lóvé???

Turóczi · http://megyazorszagelado 2007.05.28. 11:11:41

Nem lenne szabad ilyen egyszerűen játszani a \\\"fejekkel\\\". Kártételben egy népvezérünk sem döngetheti a mellét. Piárban azok verhetetlenek, akik zsebre vágták a médiát, az államkasszát és a közvagyont. A szavazópolgárok birkaként ikszelgetnek. Egy volt maoista a főváros első embere. Az új antifasiszták meg undergrundosok átmentek szmokingos, villás bűnözőbe-egy népet a sír szélésre állítva. Összegezve: aki Antallt, Borost mond, az folytassa Hornnal, Kunczéval meg a Gyurcsány féle nagy magyarokkal is.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.28. 13:24:41

Turóczi: Gyurcsány Szilvásyn keresztül kerül terítékre egy frissebb posztban.

És ugyan én a rendszerváltás óta legjobb két kormánynak (súlyos hibáikat nem feledve) Hornékat és Orbánékat tartom, ők is kapnak még - főleg, ha valaki díjat alapít a nevükre, állítva ezzel őket olyan példaként a többiek elé, amelyre egyébként kurvára nem szolgáltak rá.

Turoczi · http://megyazorszagelado.blog.hu 2007.05.28. 16:04:55

Valami genetikus magyarázata lehet (az irigységen kívül) annak, hogy mi magyarok szeretünk temetni . A történelmi átjáróházunk adott is rá lehetőséget. Egyik-másik vezérünket át és újratemettették, hazahozatták vagy kidobatták a temető árkába. A tényleges fizikai temetés mellett az erkölcsi és virtuális temetés is divatba jött. Nem sírom vissza azt a negyven esztendőt, de mai állapotunkra nagyon jellemző, ahogy sírgyalázók morbid fejnélkülit \"csináltak\" Kádárból.
Ez nem függ össze az Antall díjjal, sem a haza bölcsévé őszült Boross Péter \"értékbecsűs\", kiszólásaival. Kádár megelégedett bablevessel -de az mindenkinek jutott-, az utóbbiak elkezdték a \"polgárosodásítást. Azaz, eladtak, zsebre vágtak, kirekesztettek.
Egy évtized távlatából még lehet emlékezni a részletekre is. Kevés szép volt benne.
A KISZ-ből kibujt gyurcsánykák, szilvásiak, mszmp-és szekeresek már osztottak díjakat régi nagy elvtársaknak (Feketék), és miután miniszter és pártelnök (= magyar kondukátor) született februárban, még szabadabb a birtokok, eus pénzek, címek, rangok, államtitkári bérek, titulusok adományozása. Így kell a hozományt \"Apró\" pénzre váltani.
De messzire kanyarodtam. Amíg itt billentyűzünk, addig a fiúk újabb trükkön törik a fejüket.


süti beállítások módosítása