Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

Centrum cumi

2007.05.23. 05:21 Király Rák

Bizony a budapesti autósok szívatására berendezkedett, nem mellékesen Fideszes és MSZP-s kapcsolatokkal is megáldott Centrum Parkoló Kft. szép öngólt zsebelt be a hétvégén. Nézzük a hírt:

Elutasította a bíró több százezer forint behajtását, mivel a Centrum Parkoló Kft. nem tudta igazolni a bíróság előtt, hogy a parkolóórák és a parkolóőröknél lévő eszközök szabályos mérésre alkalmasak. Az ítélet egyelőre nem jogerős. Az ügyvéd úgy véli: akár precedens értékű ítélet is születhet. (Inforádió)
 
A Figyelő, amely április végén nyomtatásban a Centrum nem éppen makulátlan tulajdonosi hátterével foglalkozott, egy kicsit szomorkodik ugyan azon, hogy nehezen indul be a téma, azonban az egyre sokasodó hírek arra engednek következtetni: még a következő választások előtt (vagyis 1-2 éven belül) elküldik a selyemzsinórt a cégnek. Mégpedig saját tulajdonosai, igaz másik minőségben: politikusként. Rogán már el is kezdte.

Józan ésszel végiggondolva ez lehet az egyetlen normális megoldás. Egyrészt a Centrum sok választópolgárnál veri ki naponta a biztosítékot; még azoknál is, akiktől a bármilyen oldali politikai demagógia távol van. Magyarul megmondva: egyszerűbb levágni az aranytojást tojó tyúkot, mint kockáztatni, hogy az esetleg egy zavaros pillanatban (éppen a legrosszabbkor) kikaparja a szemünket.
 
A másik - talán kevésbé alantas gondolkodást feltételező - érv, hogy a Centrum (és a többi parkolócég) elképesztő mennyiségű bevételt vesz ki a kerületi önkormányzatok zsebéből. Ez egészen odáig okés volt, amíg nem csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Most azonban egyrészt olyan helyzet van, amelyben tartanunk kell magunkat bizonyos makrogazdasági mutatókhoz, tehát nem engedhetjük meg magunknak, hogy a kerületeken keresztül ennyi pénzt öntsünk egy magáncégbe. Még akkor sem, ha az a sajátunk, vagy a haveré.
 
 
Az iparűzési adó egyelőre még tartja magát (legalábbis az Európai Bíróság előtt), azonban az ebből származó regionális versenyhátrány is arra kell, hogy kényszerítse a kormányt, hogy előbb-utóbb más bevételi forrásokat szerezzenek a kerületek. Alapítsanak például non-profit (a működési költségeken felül minden forintot az önkormányzat kasszájába küldő) saját parkolási céget! Vagy időnként (a mostaninál sokkal gyakrabban) pályáztassák meg, mely cégek nyújthatnak parkolási szolgáltatást a területén! Egyszerre akár több is. Jó pénzért. Ezzel egy időben keményen alkalmazzák a Kartelltörvényt a kerületi parkolási rendszer cégeinek felügyeletére és kapcsolódó társaságaira is!
 
A centrumért (és társaiért) ma kétszer fizetünk. Egyszer közvetlenül, amikor jegyet veszünk, illetve jogosan, vagy jogtalanul bírságolnak. Másodszor közvetve, amikor a kerületek azért kénytelenek magasabb adókat kivetni, hogy a parkolás kiszervezéséből adódó bevételkiesést pótolják. És akkor még szóba sem kerültek a cég jogtalan bírságolásával kapcsolatos ügyintézés miatti bevétel-, és munkaidőkiesések.
 
Ceterum censeo: a monopóliummal rendelkező magáncégeket fel kell számolni, mert azok még a kormányzati tulajdonban lévőknél is rosszabbak.
 
Megjegyzés: Ahogy nyilván észrevette a szemfüles olvasó, egy kalap alá vettem a különböző lehúzó parkolócégeket, sokszor csak Centrum név alatt. Ennek az oka az, hogy sokkal inkább a jelenségről, mintsem konkrét cégekről akartam írni. (Az Il Ferro-s cikk is ugyanúgy értendő a Hírautóra például.)

3 komment

Címkék: vélemény politika parkolás centrum naiv ügyfél gondolatébresztő abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr9184287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lali_ 2007.05.24. 14:30:06

Nagy szemét ügy ez, mindenkinek csak küldik ki a cuccot, amikor nem is parkot ott(nekem is vlot 2 ilyen ismerösöm is) , de az ember általában befizeti, mert nem akar balhét, + biroságot, de most aztán lelmehetnek a f**....Végre egy jó hír...nem kell fizetni a parkolásért :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.05.24. 19:46:25

Így van, ez (nem hitelesek a mérőórák és a fényképezőgépek) egy jó hír, csak azoknak szopás, akik már befizették a bírságot. Mert a bírság befizetésével igazolták, h elkövették a szabálytalanságot.

Zoli (SSDB) 2007.05.26. 16:35:20

de nem szeretek én a parkolásért fizetni...


süti beállítások módosítása