Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

A kölcsönös intolerancia ünnepe

2007.07.07. 22:04 Király Rák

A Meleg Büszkeség Napjának nevezett ártatlan júliusi szombat - az afterparty és a vasárnapi másnapos filmvetítés előtt - évek óta abban csúcsosodik ki, hogy a saját neműekhez vonzódó és transznemű polgártársaink kisebb része végigvonul a belvárosban, majd az egész kisebb-nagyobb botrányba fullad. A Pride nyugati helyszínein arról volt szó, hogy kivonul az utcára néhány homár, táncolnak, a rendőrök meg biztosítják a helyszínt. Megmutatják a heteroszexuális többségnek, hogy ilyen is van. A heteroszexuális többség meg vagy tudomást vesz róla, vagy nem, de estére már otthon gyakorolja a lepedőakrobatikát a meleg is, meg a heteró is. Kisebb malőröktől eltekintve lezajlik az esemény, az év maradék 364 napjában a melegek meg visszaviszik a kölcsönzőbe az extravagáns parókát és ruhákat, felveszik az inget-nyakkendőt, és végzik mindennapi munkájukat.

Mert valahol az a lényeg – és arról kellene beszélni – hogy a homokos, a neonáci, sőt a homokos neonáci (aki komoly identitásválságba keveredhetett ma) egész szépen le tudná élni az életét a társadalom részeként, ha nem a különbözőségeket kényszerülne hangsúlyozni, amikor jogaiért tüntet. Ehelyett egymást provokálják finomabb-keményebb eszközökkel az utcán pár óráig, a rendőrök lesittelik a keményebb magba tartozókat, és ezzel megint évekre távolodik el annak esélye, hogy valaha is lehessen érdemlegesen beszélni, urambocsá’, megoldást találni a melegek jogegyenlőségének biztosítására, vagy a társadalom peremére sodródottak problémáira.

A tolerancia végső soron azt jelenti, hogy egészen addig hidegen hagy engem a másik szexualitása vagy eszméje, amíg ő ezzel nem okoz kárt. És nem rázom a képébe a borotvált seggemet, ha arról akarom meggyőzni, hogy én is ugyanolyan ember vagyok, mint ő. Vagy nem dobálom meg tojással, sörösüveggel a másikat a szent, keresztény Magyarország védelmében, főleg amikor a pedofilbotrányok éppen csak kezdenek elülni az egyházon belül. 

Amúgy pedig, heteroszexuális, családalapítást tervező fiatal, magyar férfiként nem kértem a Jobbik védelmét, mert ez a gyűlölködő, dilettáns, turbómagyar társaság a legutolsó, akiktől bármilyen nemzetsegítő lépés elvárható. Valószínűleg [NSFW link!] a legtöbb meleg fiatal hasonlóan érez a Pride szervezőivel kapcsolatban.

23 komment · 2 trackback

Címkék: vélemény tolerancia meleg pride jobbik szélsőjobb gay buzi abszurdisztán gay skinhead

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr52113663

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: kacatvilág 2007.07.09. 16:33:47

akár még taktikai coming out, illetve full össze- és becsvarodásAz események tükrében most így gondolhatnám akár még azt is, hogy ez a kormánytagi coming out a visszatarthatatlan őszinteségfelböfögésen túl / mellett / csak nem azért, politikai taktik…

Trackback: kacatvilág 2007.07.09. 16:31:05

sípoló pofával ordibálva rángó hiperproaktív beteg parasztokMost őszintén!Nem beteg egy parasztok azok, aki annyira fontosnak érzik melegek elleni agresszív és példamutató ellenfellépést (is!), hogy pakolnak, készülnek, eszközt grundolnak, és el…

Pingback: Turulcsirip - Bloghu 2007.07.07. 22:07:32

[...]ünnepe: A Meleg Büszkeség Napjának nevezett ártatlan júliusi szombat - az afterpa..[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.08. 00:16:50

Szegénységünkben akkora pozitív diszkriminációra vagyunk képesek a kisebbségekkel szemben, hogy valójában mi szürke büszkétlen szarvasmarhák leszünk a kisebbség. Egyébként mindenben európai elsők leszünk. A legtöbb szemetet importáltuk, a legfajankóbb politikushadt ültettük nyakunkra. A büszkeség elérte a kormányt, ott ülnek a parlamentben. Csak kötelező ne legyen!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.08. 10:53:42

Én nem érzem, hogy kötelező lenne. Sőt senkiről nem hallottam, aki azért buzult volna meg, mert látott pár felvonulást.

arvisura · http://turoczi.blog.hu 2007.07.08. 15:25:32

Én csak azt mondom-utalva Szeteyire is-hogy magánügy és hálószobába való ki mit csinál, hogyan él, elvégre demokrácia van. Csakhogy a társadalom nagyobbik részét foglalkoztató igen komoly dolgokra kellene a kormányzatunknak nagyobb figyelmet fordítania! (Mert az egyértelmű politikai trükk volt: nyílt színen történt vallomás-tematizálni a közvéleményt).
Mert azt azért merem állítani, hogy hazánkban munkanélküli több van, mint "meleg".
Hofi is azt mondta: először üldözték őket, aztán lassan elfogadták, hogy van ilyen, de nem szeretné, ha kötelező lenne! Én erre utaltam.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.08. 18:02:10

Ez eddig rendben is van. Csak az a lényeg, hogy ne keverjük össze a melegeket tegnap provokáló buzikkal, se a jobboldalt a tegnap tojásdobáló turbómagyarokkal. Mert csak részhalmazokról van szó.

teo · http://teo.freeblog.hu 2007.07.08. 19:36:12

arvisura: nem mutatunk semmi újat európának. nyugaton több meleg politikus is előbújt és nincs ezzel semmi gond. nem hazudik álfeleséget a képedbe, és nem tudja senki megzsarolni azzal, hogy előrukkol az igazsággal.

a homoszexualitás sosem lesz kötelező, nem is értem ezt a hülye érvelést. ellenben jelen pillanatban úgy tűnik, a heteroszexualitás a kötelező. tegnap rávilágítottak, hogy vagy ez, vagy összevernek. mint ha választás kérdése volna.

a cikk korrekt, engem is taszít a felvonulás jelenlegi formája, ezért sem veszek részt rajta. viszont tudatosítani kell azt is, hogy létezünk és nem vagyunk kevesebbek, így nem is érdemlünk kevesebb jogot, csak azért, mert nem a tradícionális családmodellt követjük.

Dr. Stein (törölt) 2007.07.08. 20:21:49

Tegnap még a minden harmadik szavával buzizó és zsidózó Blogadmint is összeverték "nemzettársai" (idézet tőle).
Most identitásválsággal küzd szegénykém

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.08. 21:48:12

teo:Teljesen igazad van. Azt hiszem, hogy tegnap heteróból és homóbol is a legszánalmasabbja mutatkozott meg.
A ,,ne legyen kötelező" Hofi egy félmondata volt, ami az egész estés showt figyelembe véve nyilván ült, érvelésnek azonban harmatgyenge. Mert - elnézést a minden prüdériát nélkülöző hozzászólásomért, de - nekem akkor sem állna fel egy srácra, ha a tarkómon érezném a hideg magnumcsövet.
Annyiban látom értelmét ennek a szövegnek (meg a másiknak, a ,,divat buzinak lenni"-nek), hogy egyre több heteró vesz fel buzis, nőies stílust és ruhákat...

Stein: Jah, láttam blogadmin bejegyzését, gyorsan le is mentettem, hogy meglegyen, ha levenné. :) Amúgy annyiban jól látja a helyzetet a srác, hogy sokkal jobb volt a blogja, amíg nem kezdett el unalmas neonáci sallangokat lődözgetni a vakvilágba. Bár a homárokkal szemben ő például mindig is elfogadó volt, ezt azért ne feledjük a korrektség jegyében. De ez meg végképp nem téma itt, asszem. :)

teo · http://teo.freeblog.hu 2007.07.08. 23:25:02

a vonuló homárokkal nem. nekik baseballütőt ajánlott.

azt nem mondtam, hogy homoból is csak a legszánalmasabbja mutatkozott meg! tény, h a kamionokon dugást imitálók undik voltak, de pl a mögöttük vonuló sokezres átlagos tömeg - akik között szolidáris heterók is voltak - milyen veszélyt jelent bárkire is? őket miért kell dobálni?

gonzi · http://gonzi.freeblog.hu 2007.07.09. 01:10:41

kellett nekem annyi gender studiest tanulnom, oszt nem bírom ki, h ne kommentlgessek, ha vmi zavart látok a rendszerben.
a queerskin ill gay skinhead nem does gay bashing. akik itt buzit vertek, azokegyszerűen nácik. a gyűlöletük pedig nem kizárólag a buzik ellen irányul. ha lenne egy zsidó pride day sztem lángszóróval mennének ki - és akkor se lenne igazándiból lófasz semmi következménye (de ez off topic). szóval, nem feltétlen látens buzik, ezt nem lehet kijelenteni, mert általánosítás, és mert egy szihomókus sem vizsgálta őket one by one.

gonzi · http://gonzi.freeblog.hu 2007.07.09. 01:12:24

jaj, most elolvastam a kommenteket is. nagyon nem értitek ti ezt, nagyon.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.09. 07:18:51

a gay skinhead mintegy pikírt mellekszál az ügyben.

derelye vágó 2007.07.09. 10:44:46

Mi a gond a gay skinhead-del nyugodtan lehet meleg az originál skinheadek nem homofobok sőt nem is faj nyűlölök azok a neonáci skinheadek.

Király Rák · http://kiralyrak.blog.hu 2007.07.09. 11:53:13

Gonzi: meglehet, hogy nem értjük, de akkor kellene valami támpontot adnod. Már azon az intoleráns fröcsögésen kívül, amit a blogodon kifejtesz - mert így te maradsz a kitűnő példa maradsz kölcsönös intolerancia meleg oldalára.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.07.09. 16:43:57

Ja, Gonzi, igazsága van ráknak, láthatod migyekvőek vagyunk, úgy hogy ha valamiben szédelgünk valaki szerint, akkor kék a felhomályosítás, mert még az is lehet, hogy tényleg szédelgünk, és nem csak úgy hiszik rólunk valakik!;)

Ja derelye, jól vágod, eccer én is ültem seggre, mikor olvastam egy korrekt fejtegetést erről az egész skinhead történelemről, és derültek ki belőle az ilyen dolgok!

Kedvencem az volt, mikor valamelyik nagy USAi várost a original skinhead-ek tisztítottak meg a rasszista skinhead-ektől!:)))

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.09. 17:49:20

úgy látom muszáj lesz tényleg írni egyet a skinekről, a különböző oldalak eredettörténetéről, anélkül, h bármelyik szubkultúra oldalára állnánk. :) De egyelőre csak az a biztos, hogy Fóka ír holnap a teniszről. :)

mentalraptor (törölt) 2007.07.09. 18:22:30

Eegen, vonuljunk, vonulgassunk, ha már buzinak születtünk, mer' ettől egyenlőbbek leszünk. És, persze, jól meg is mutatjuk. - Mit is?
Itt ez a szó: homoszexuális. Értem én mindkét részét. A "homo" embert jelent, a szex meg szex. Biztos én vagyok a perverz, hogy a szexualitásomat tabuként kezelem. Az intimszférám legféltettebb része. Nem rohanok az utcára üvöltözni, ha orális szexben volt részem. Ez az egyik része ennek a nagy buziskodásnak.

A másik meg az, hogy fogtöméseim vannak, meg egy szar országban is lakom, tehát nem lehetek űrhajós. Kikérem magamnak ezt a diszkriminációt! Mivel volt különb Armstrong? És kosarasnak sem válogattak be, mert csak 175cm magas vagyok, vagyis alacsony. Hogy mernek alacsonynak nevezni, és ez okból kizárni a kosárcsapatból? aljas diszkrimináció!
És itt vannak szegény vakok is: mi az, hogy nem kapnak jogsit? Miért nem lehet psrinter egy láb nélküli ember? Ez mind-mind diszkimináció.

Akár isten, akár az evolúció, valamilyen erő úgy intézte, hogy az emberi faj fennmaradása érdekében ellentétes neműek párosodása elengedhetetlenül szükséges. ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGES! Elengedhetetlenül szükséges a jogsi egy vaknak? - Nem. Elengedhetetlenül szükséges nekem űrhajósnak lennem? - Nem.
Az elengedhetetlenül szükséges, azaz létkérdés kategóriába sorolható dolgok prioritást élveznek minden társadalomban, de még az emberiben is. Aki pedig a fajfenntartás primátusa ellenére él, az fogadja el saját extravaganciáját, másságát vagy lakalmatlanságát, és ne akarjon vakon jogsit, törpén kosarazni, buzin házastársi jogokat.

mentalraptor (törölt) 2007.07.09. 19:36:58

Na ja, a túlnépesedés. A tolerancia elsősorban tele has kérdése. Kevésbé vulgárisan, a társadalmi helyzetünkkel való elégedettségünk fogékonyabbá tesz minket mások problémáival kapcsolatban. Minekutána nálunk nem nagyon lehet elégedett senki a társadalmi helyzetével, más baja pont olyan, mint egy pimasz légy, amelyik akkor szálldogál körülötted, amikor a kedvenc filmedet nézed. A buziparádét, mint pimasz legyet a kormány még jól tele is nyomta populáris szteroidokkal. Már előre közölték, hogy, aki ellenzi a buziságot, az mind büdös köcsög. A pattanásig feszült helyzetben ez nagyon nem hiányzott. Néhány eccerű pógárnál kiverte a tolerancia-biztosítékot.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.09. 21:22:38

bcyke: érdekes, a snapshot beolvassa, de aztán 404. Bár nemtom, akarok a témához kommersz napilap-szakértőt. :)

mental: Most erről húde eszembe jutott Tony Soprano, amikor megdugja a műlábú orosz pinát, az meg beolvas neki az amerikai ,,problémákról" Aztán a pszichológusnő valami olyasmit mond az egészre, hogy ,, hálát kell adnunk, amiért nekünk csak ilyen problémáink vannak az életünkben, de azért ezekkel is foglalkozni kell."

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.09. 21:56:36

teonak is: a székesfőváros utcáiról külföldre közvetített képek alapján a világ azt hiheti, hogy itt mindent botrányok kísérnek. Valójában uborkaszezon van, a sajtó (és a kormány közvetve- Szetey úr bejelentésével-) tematizálja közvéleményt. Addig sem beszélünk a munkanélküliségről, elhelyezkedési gondokról, a melós emberek kizsákmányolásáról, a kormány pazarló léhaságáról, az egészségügy kálváriájáról, a csírkefarháton élőkről, az augusztusi kenyéráremelésről.
Én azt látom, hogy a magánéletükben, gondolkodásukban, munkájukban "normális" emberek, vagy genetikai alapon "más" emberek sem sajnálatra, sem külön elismerésre (büszkeségre) nem tartanak igényt. Bolond aki a farkával dicsekszik!
A tolerancia sem működik egyoldaluan. Számomra minden ember normális. Nem tartozik rám mit csinál és kivel a hálószobájában. Ha valaki meleg, még nem kellene a mellét döngetnie.
Erre a véleményemre úgyreagált a blogger: bekaphatod!!!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.09. 23:20:48

Egy másik blogger - tegyük hozzá :) Full korrekt vélemény amúgy, arvisura

derelye vágó 2007.07.10. 11:59:15

A skinhead témához:
hu.wikipedia.org/wiki/Skinhead


süti beállítások módosítása