Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

NépSavazás

2007.06.06. 11:32 Király Rák

Nézzük meg ezt az újabb politikai buzzwordöt egy kicsit távolabbról, mindenféle zugközgazdászi okoskodás nélkül. Elvégre ha minden igaz, egy fél éven belül szavazunk róla. A tegnap, az Alkotmánybíróság által helybenhagyott két kérdésről lesz szó, a többi ugyanis igazából kurvára nem lényeges és demagóg. Ez a kettő az, aminek van létjogosultsága.

Vizitdíj

Az orvosszakma véleménye szerint alapvetően elhibázott koncepcióról van szó a vizitdíj kapcsán. A bevétel – amely a közhiedelmekkel ellentétben NEM az államkasszába, hanem annak az ellátóhelynek (kórháznak, rendelőintézetnek, stb.) pénztárába kerül, ahol azt befizetik – ahhoz kevés, hogy pótolja azokat az adminisztratív többletköltségeket, amelyek a 300 forintok könyvelésével járnak. A vizitdíj bevezetése tehát kurvára nem része az egészségpénztár költségvetésnek (eltörlésével nem nő a hiány), és inkább költség a kórházaknak.
Ugyanis a vizitdíj bevezetését nem anyagi, hanem pszichológiai szempontok motiválták. A vizitdíjjal azt akarja mondani az okos kormány, hogy: „Hülyemagyar hipochonder, ne menjél minden ótvar viszketéssel orvoshoz, mert ez nekünk sok pénzbe kerül. Vagy fizess bele valamennyit.” Horn Gyula ki is akadt ezen.

 
Szakmai fórumokon az orvosok azt írják, hogy a rendszer pont fordítva működik. Sokan otthon maradnak inkább és csak akkor mennek orvoshoz, amikor már nem lehet, vagy nehezebben lehet segíteni. Horváth Ágnes, ha egy pillanatra kikandikálna a kibaszott statisztikái mögül, rájöhetne, hogy az, ha nehezebben lehet valamit meggyógyítani, az az államnak több pénzébe kerül. Mások meg ugyanúgy elmennek az ótvar viszketéssel, aztán amikor az orvos csak valami hangyafasznyi kenőcsöt ad a háromszázé’ cserébe, fel vannak háborodva.
 

Hahó, elvtársak! A vizitdíj nem tartható, nem éri el a célját, nem működik! Erről ugat az egész szakma hónapok óta!

Tandíj, azaz FER
 

Hogy majd ettől nagyobb verseny lesz a versenyképes szakmákért? Fenéket! A FER-nek egy célja van: közelíteni az állami és a magánegyetemeket. A tradicionális állami mamutok mindig is a magánsulik bevételeire pályáztak, a magánok meg az államiak elismertségére. A FER bevezetése kedvez mindkettőnek, egyedül a hallgatóság, és a munkáltatók látják kárát.

Én a magam részéről egyáltalán nem ragaszkodom hozzá, hogy a pénzemen évente többszáz jogászt, szabad bölcsészt és állástalan filozófust képezzenek. Viszont igenis képezzenek közlekedésmérnököket, nemzetközi és Európai Uniós szervezetrendszerben, jogban, közgazdaságban profi szakembereket. A beléjük vetett állami befektetés (hatékony színvonal-ellenőrzéssel) ugyanis kamatostul térül meg.

A felsőoktatás nem azért finanszírozhatatlan, mert azok a rohadt kölkök elfüvezik a pénzüket, ahelyett, hogy fizetnének. Hanem azért, mert nem a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően támogatják a képzést. Vannak a keretszámok, tessék azzal játszani, kedves állambácsi! A színvonalat, az állam számára hasznos szakmákat támogatni olyan mértékben, amelyben azok megérdemlik. Ahány főre szükség van. Anglia például ezt csinálja. A Lutoni Egyetem még kollégiumot és étkezést is fizet azoknak az uniós polgároknak (igen, a magyaroknak is), akik olyan szakmát akarnak tanulni, amely az ő országuk hasznára válik, amelyből hiány van.

Gyurcsány Ferenc és a baloldal egy módon győzhet ebben a helyzetben. Átgondolják a vizitdíj és a FER koncepcióját, egyeztetnek a szakmával, és mást léptetnek a két intézkedés helyébe. Akkor viszont borítékolható a népszavazás bukása. Mert az, hogy hol árulnak gyógyszert, már senkit sem érdekel.

Most pedig szavazzunk! A yes-re, vagy a no-ra tessék kattintani értelemszerűen. A sávok valami miatt elbaszódnak, ezért sorry. Indokolni kommentben lehet.


casino slots


slots online

3 komment · 1 trackback

Címkék: politika orbán gyurcsány népszavazás egészségügy gondolatébresztő abszurdisztán oktatásügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr6893636

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: UFiblog - a polgári underground blogja 2007.06.06. 15:52:02

Szavaz, nem szavaz?Mocskos kis játékot űz a kormány és a (kormánytól nem egészen független) Országos Választási Bizottság a népszavazás intézményével. Népszavaztatna az ellenzék a vizitdíjról és a tandíjról? Nem teheti, mivel a költségvetést

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turóczi · http://megyazorszagelado.blog.hu 2007.06.06. 22:22:41

Kiralyraknak igaza van. A vizitdíj ugyanakkora marhaság, mint a kórházak körüli reformnak titulált kapkodó fejetlenség. A tandíj pedig lassan-lassan kiszorítja a felsőoktatásból a lecsúszott középréteg és alsó réteg tehetséges gyermekeit. Mindkét dologban a szakmára volna szükség.
Orbánéknak kapóra jön ez a sok töketlenkedés, és van abban is valami, hogy a Választási Bizottság szoci-szakemberei cirkuszolnak a népszavazás körüli értelmezésekkel. Egy viszonylag semleges alkotmányjogász arról beszélt, hogy az alkotmánybíróság és a választási bizottság közötti viszony sincs egyértelműen leszabályozva. Lesz még itt kötélhúzás. A népszavazás intézménye a fehérek és feketék párharcának része lett.
Mert ha belegondolunk a vizitdíj, receptdíj, tandíj egy-egy piti szelete annak a sok szarnak, amit mjind le akarnak és már lenyelettek velünk a névleg szociálisan érzékeny, de millimosokból álló szocik. Az ellenzék sem panaszkodhat. Igaz most a fiúk nem a bányában dolgoznak.

Zoli (SSDB) 2007.06.06. 23:02:42

Mindkettő átgondolásra szorul, teccetős cikk, ajánlottam Blogter AC-re.


süti beállítások módosítása