Friss Patkányok

Nincs megjeleníthető elem

Friss konzerv

Nincs megjeleníthető elem

Friss csapolt sör

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó hozzászólók

  • Moncsycica: Szia,RaaaaaK! Mi van mar Veletek? Tok nagy csened honol,mar kenytelen voltam visszaolvasgatni,a regi postokat:))).meg jo,hogy ne... (2011.08.26. 18:36) Mr. Green
  • Steev84: Szerintem nem csak a dohányzás okozhat rákot, nagymamám budapesten él ő nem dohányzik és egy kivizsgáláson azt kérdezte tőle az ... (2010.02.04. 12:26) A dohányzás előnyei
  • ani20: Ez nagyon jó!:) (2010.01.21. 16:07) Borra kéne - Rainbow in Hungary
  • after80: Itt is van: videa.hu/videok/vicces/balazs-show-szilveszter-kemeny-bolond-ciki-eges-zWnIq63qtkDFe7DS (2009.12.11. 08:17) Mutasd meg, fiam!
  • Thaddeus Griffin: Hurrá :) (2009.09.16. 01:08) Restart?
  • Utolsó 20

Királyrák blogger módra

Minden nap háborúba indulunk. Fegyverünk az irónia, a szarkazmus és az álnaivan provokatív hozzáállás.

Gratulálni, anyázni, témát ajánlani, vagy sok pénzzel megvesztegetni és elhallgattatni a kiralyrak kukac gmail pont com-on lehet.

Címkék

2007 (9) 2008 (2) abszurdisztán (39) alapítvány (4) bajnokok ligája (2) béke (3) berlusconi (2) bkv (3) blogajánló (2) blogok (8) blogstart (9) bomba (3) botrány (2) budapest (4) bulvár (4) cigány (2) country (2) csajok (3) debrecen (2) demagóg (2) dilettancia (2) egészségügy (5) egymásért (2) együtt (2) élőlánc (2) felvonulás (2) férfi (2) feri tíví (2) fidesz (15) foci (14) fogyasztói társadalom (6) fradi (3) francia (2) gergényi (2) goldenblog (4) gondolatébresztő (31) gyurcsány (20) halál (2) horváth ágnes (2) hülyemagyar (15) il ferro (2) irodalom (2) iskola (2) iwiw (3) jobbik (2) kapcsolatépítés (3) kép (9) képregény (2) királyrák (4) kisebbség (2) kisteleki (2) kóka (3) közlekedés (2) kritika (2) kultúra (2) lányok (2) maffia (2) magyar (4) marketing (13) máv (4) mdf (2) média (15) melegek (2) menete (2) mlsz (2) mszp (16) naiv ügyfél (10) napirajz (2) nbh (2) népszavazás (2) operettország (8) orbán (15) orosz (3) ortt (4) összeesküvés elmélet (2) party (2) patkányok (5) pina (6) poén (2) politika (28) pride (2) programajánló (2) punk (4) pussy (5) rap (4) rasszizmus (2) rebisz (2) reklám (7) rendőrség (4) r álhírek (3) sport (23) suli (2) szdsz (8) szex (9) szilvásy (2) szőke nő (2) szolgálati (3) szürreális (4) társadalom (4) taxi (2) tenisz (2) tomcat (5) tótaw (2) újrahasznosítás (2) usa (4) üzenet (3) üzlet (2) választás (2) várhidi (7) vélemény (28) vetkőzés (5) vicces (22) videó (19) video (4) virág (2) vodafone (2) volán (2) web (2) webkettő (2) weboldal (2) youtube (15) zene (5) zsidó (2) Címkefelhő

(Bazd)Megállapodás

2007.07.03. 16:43 Király Rák

A hétvégén a két kormányzó párt elnöke, néhány balos „reformarccal” együtt összeült, és egy harmadik melléklettel egészítette ki a koalíciós megállapodást. A 27 oldalas dokumentum nagy része olyan, mint egy átlagos, húsz éves távlatú eu-s okirat, irányt mutat, célokat fogalmaz meg és nélkülözi a konkrétumokat. Két részlet robbant azonban már most bombaként: az egészségügyi több biztosítós rendszer mikéntje és az ingatlanadó. Érdemes megnézni azonban, kinek is szól a bazdmegágyú a sorok között.

Előbbi kapcsán a Szólás Szabadsága című műsorban értetlenkedett a biztosító szakma (videó itt), a műsorvezető, valamint Draskovics és Pokorni (egyedül a miniszter, Horváth Ágnes tudott érdemit mondani a bevezetni kívánt rendszerrel kapcsolatban). A biztosítók – az eddigi információk alapján – muszáj, hogy beérjék a hatékony pénzfelhasználás által termelt profittal, és át kell vállalniuk a szerződéskötések, az ügyintézés összes költségét. Cserébe előre leosztják a területüket, és még azt is meghatározzák, hogy milyen ügyfelekkel kössenek szerződést. Ez pedig minden, csak nem vonzó üzletileg vonzó alternatíva.

Utóbbi – az ingatlanadó – kapcsán meg a tegnap, az Este meghívott vendége, Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke fogalmazott meg (videó itt) olyan érdemi kérdéseket, amelyekre egyelőre nincs válasz. (Hogyan lehet az összes hazai ingatlant felbecsültetni januárig helyesen? Mi van a banki tulajdonú, jelzálog alatt álló ingatlanokkal? Önkormányzati tulajdon esetén az önkormányzat fizet-e adót magának? Ki fizeti ki az értékbecslési díjat? És így tovább.) 

Ma ugyancsak az ingatlanadó kapcsán ellenkezett az MSZP a Magyar Hírlap információi alapján. Az MH-informátor szocik szerint „a frakció azt is megakadályozza, hogy a most ismertetett formában alkossanak törvényt az ingatlanadóról”.

Teljesen egyértelmű, hogy ilyen előjelek után nem lesz jól előkészített ingatlanadó 2008. januárjától, ahogy azt a megállapodás tartalmazza. Ugyancsak kérdéses, hogy ha szeptemberben születik is törvény a több biztosítós modellről, lesz-e elég idő a biztosítók számára a felkészüléshez, és egyáltalán: megtérül-e számukra a befektetett tőke. A pénzelvonásnál pedig csak a rosszul előkészített, zavaros és hibásan kivitelezett pénzelvonás a népszerűtlenebb.

A koalíciós szerződés új melléklete tartalmaz erős politikai gumicsontokat, amelyeken egész nyáron át lehet rágódni (nemsokára ügy lesz az egyházi finanszírozás, a felsőoktatás és KKV-fejlesztés, ez borítékolható), a megállapodás azonban – ugyanúgy, mint a tavaszi SZDSZ-műbalhé – nem a kormánynak, hanem a Gyurcsány Ferenc és a kormány munkájával elégedetlen szocialistáknak szól. Egyértelművé teszi: ha nem álltok mellénk, jön az Orbánviktor, hozza a saját cégeit, és ti búcsút mondhattok a közpénzeknek, basszátok meg. A szocialisták azonban egyre inkább átlátják, hogy éppen a Gyurcsány nevéhez köthető, többségében átgondolatlan és rosszul kivitelezett reformok következtében van esélye Orbánnak mihamarabb átvenni a kormányzást. Orbán ugyanis beszélhetne éjt nappallá téve a plebejus politikáról, meg az új többségtől, ha a Gyurcsány-kormány intézkedései, céljai nem okoznának újra és újra szakmai értetlenkedést és felháborodást.

5 komment

Címkék: vélemény politika mszp orbán fidesz gyurcsány szdsz koalíció egészségügy gondolatébresztő ingatlanadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralyrak.blog.hu/api/trackback/id/tr35110706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.07.03. 13:52:18

Egy népszüréségében visszasüppedt (Kuncze utáni) SZDSZ, a közutálatot egyre szélesebb körben kivívó Gyurcsány milliomos brigás hatalamommentési szemfényvesztésének lehetünk tanui. A bosszantó, hogy a pénzéhségük fokozódik. Tisztes múltjuk (mint a többi rendaszerváltóé) 85 évre titkosítva

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.03. 20:28:33

Kuncze még elő fog kerülni a választások előtt, ebben biztos vagyok.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.04. 14:54:05

A veszély ebben az, hogy nem véletlenül időzítik a szopatást július elejére: mire a szabadságról visszajön a nép, kész helyzet előtt fognak állni. A kormány meg majd ordít, hogy "már egy hónapja hatályos, hogyhogy most akartok tüntetni?????".

Dr. Stein · http://szokvany.blog.hu/ 2007.07.04. 17:42:55

Kuncze még elő fog kerülni ...
Kovács Pistin kívül az SZDSZ nem tud előrukkolni olyan meggyőző érvekkel, hogy bárki is rájuk szavazzon.
Lopstop? Több pénzt az embereknek?

Az átlagpolgár szemszögéből az OGY-választás Mo-n amúgy is a bosszúról szól.

És ez nagyon helyes így.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.05. 12:24:05

Ez igaz, Doki, de Kuncze az SZDSZ legszélesebb körben elismert politikusa (most függetlenül attól, hogy ki mit gondol róla). Vele van esély rendes eredményt elérnie a pártnak, azaz bejutni a parlamentbe.

Ettől még előfordulhat, hogy lesz Kuncze, és úgy is kiesnek, de ahogy most a tendencia áll, hülyék, ha meg sem próbálják.


süti beállítások módosítása